Kıcı sakinlerinden vakfa destek

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, 20 Ocak 2018 tarihinde saat 17.00´den itibaren başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı, sürüyor.

HATAY 8.03.2018 10:04:02 0
Kıcı sakinlerinden vakfa destek

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin´e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtında, önceki gün yapılan kara ve hava operasyonlarında 68 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini belirtti ve 'Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2940 olmuştur' açıklamasını yaptı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından da 05 Mart 2018 tarihinde, Türkiye-Suriye sınırının, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 930 kişinin yakalandığı bildirildi.

Tiyatrocular destek için ´Hisse-i Şayia´ sahneledi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Zeytin Dalı Harekâtı´na destek vermek amacıyla önceki gün İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı´nda ‘Hisse-i Şayia´ adlı oyunu sahneledi. Zihni Göktay´ın başrolünde yer aldığı Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Yağmur Namak, Zeynep Dilbaz´ın oynadığı oyun, Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci´nin, ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve kızlarını paylaşamayan karı kocanın kavgasını konu alıyor. Tiyatrocular, oyun öncesi İSTE Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyaret etti ve Hatay´da bulundukları sürede, bölgedeki birçok tarihi mekânı gezdiklerini de belirtti.

Mahalle sakinlerinden Mehmetçik Vakfına yardım
TSK Güçlendirme Vakfına destek kampanyası da sürüyor. Belen´in Kıcı Mahalle Muhtarı Ahmet Soysal, camii imamı Hüsamettin Doğrul ve mahalle sakinlerinden oluşan beş kişilik heyet, Kıcı Mahallesi adına toplanan 6.300 liralık yardımı Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın´ı ziyaret ederek, vakfın hesabına yatırılmak üzere kaymlakama teslim etti. Kaymakam Aydın, 'Kadirşinas milletimizin, şer odaklarının ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunların bertaraf edilmesinde her türlü fedakarlığı gösteren kahraman mehmetçiğimizin Afrin´e düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekatına ilk günden ordusunun arkasında olduğu mesajını vermek adına, ayni ve nakdi yardımlarla desteğini göstermeye çalışması bir kez daha dünyaya örnek olmuştur. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyerek yardım kampanyasına göstermiş oldukları ilgiden dolayı Kıcı Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kemer ve Bartın´dan destek ziyareti
Hatay Valisi Erdal Ata, Zeytin Dalı Harketına verdikleri desteği göstermek amacıyla Hatay´a gelen heyetleri makamında ağırladı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ve beraberindeki heyetler, vali Ata´yı ziyaret etti. Ziyaretlerde değerlendirmede bulunan vali Ata, “Tarihin ilk çağlarından itibaren önemli bir yerleşim alanı olan Hatay, tarihte yaşamış birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunun beraberinde getirdiği tarihi ve kültürel birçok zenginliğe sahip bir il olan Hatay, bu birikimin doğal bir sonucu olarak yaklaşık yedi yıldır Suriyeli misafirlerimize kardeşlik vazifesini yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyor” dedi.

Kaymakamlık, bayrak çağrısını yineledi
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kentte bayrak asma çağrısı yaptı. Kaymakam Soytürk, 'Harekâtı yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ilimizin maddi manevi desteğini bildirmek anlamında Hatay genelinde tüm resmi kurum, ev ve işyerlerimizde bayraklarımızın asılmasının önemli olduğu kanaatiyle valiliğimizin öncülüğünde bu çalışmaya bütün Hatay´lı hemşehrilerimizi davet ederek bir gönül birlikteliği oluşturmuştuk. Bu vesileyle çağrımızı yineleyerek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, özel sektöre hizmet eden işyerlerimizi, sivil toplum ve siyasi parti ilçe teşkilatlarımızı, esnaf ve meslek odalarımızı, tüm okul ve eğitim kurumlarımızı, kadirşinas halkımızı, güzide İlçemiz İskenderun´un tüm öğelerini bayrak donatısına bir kez daha davet ediyoruz' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00