Kilise, kutlama geleneğini sürdürdü

Hatay´da kiliseler müslümanların dini bayramını kilise duvarlarına astığı afişle kutlamaya devam ediyor.

GÜNCEL 21.08.2018 11:01:30 0
Kilise, kutlama geleneğini sürdürdü

Akın Bodur/İskenderun
Ortadoğu ve dünyanın birçok ülkesinde din ve mezhep savaşları sürürken, farklı din, din ve etnik yapıların birarada yaşadığı Hatay´da kiliseler müslümanların dini bayramını kilise duvarlarına astığı afişle kutlamaya devam ediyor.
İskenderun´daki Rum Ortodoks Kilisesi yönetimi, kent ve bölgede yaşayan müslümanların dini bayramını kilise duvarına astığı dövizle kutlama geleneğini sürdürüyor. Kilisenin vakıf yönetimi, kentte on yılı aşkın süredir devam ettirdiği geleneğini sürdürdü ve kilisi duvarına astığı pankartla, yöre halkının Kurban Bayramını kutladı. İskenderun Ortodoks Cemaatinin pankartında 'Kurban Bayramınızı kutlar, birlik, beraberlik ve esenlik içinde nice bayramlar dileriz' ifadesine yer verdi.

'Mesajımız dünyaya'
İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, kent ve yörede insanların yüzyıllardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığını, kilisenin de yaklaşık 15 yıldır müslümanların dini bayramı olan Şeker ve Kurban bayramlarını kutladığını belirtti. Teymur, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Kilisemizin bu geleneği yaklaşık 15 yıldır sürüyor. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu birlikteliğimiz ve duygularımızı yalnız buraya değil, dünyaya da mesaj olarak veriyoruz' dedi.
İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Teymur, gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bunlar aslında bizim barış adına her zaman yaptığımız çağrılar. İnsanlık adına, insanların sağlığı, mutluğu adına yapılan çalışmaların bir parçası. İnsanların adil ve şekil bir şekilde yaşama hakkı kısıtlanamaz. Bu kim olursa olsun, hangi düşence olsun kısıtlanamaz, kısıtlanamamalı da. İnsanlık adına hizmet etmek lazım. Geçmişten günümüze kadar bu hizmeti verenler şükranlar anılıyor ama savaşı körükleyenler, insanlara eziyet edenler de lanetle anılıyor. Bizim çabamız barış ve insanlık adına bir çağrıdır. Bu bir anlamda yörede eşit şartlarda yaşadığımızın da bir ifadesidir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00