Kilisede yıkıntılar arasında ayin

6 Şubat depreminde yaşamını yitirenler anıldı

GÜNCEL 8.02.2024 11:51:00 0
Kilisede yıkıntılar arasında ayin

6 Şubat depreminde yaşamını yitirenler anıldı
Kilisede yıkıntılar arasında ayin

Akın Bodur/İskenderun
6 Şubat depreminde yaşamını yitirenler, İskenderun'daki kilisede yapılan ayinle anıldı. Ayin, depremin yaşandığı 6 Şubat günü akşamı Katolik Kilisesinin İskenderun'daki Anadolu Katedralinde yapıldı.
İskenderun Katolik Kilisesi Anadolu Katedralinde yapılan ayin, katedralin yıkılan duvarının kalıntılarının bulunduğu kilisede alanında başladı ve katedral içindeki salondan çevrilen şapelde (Hristiyanların tapınak veya kutsal alanı, küçük kilise) devam etti. 
6 Şubat depreminde yaşamını yitirenlerin anıldığı ve anıları için dua edildiği ayini İskenderun Katolik Müjdeleme Kilisesi rahibi Dariousz Dogondke yönetti. Ayinde kaybedilenler için saygı duruşu yapıldığı sırada bir dakika sessizlik yaşandı ve mumlar yakılıp, depremde yitirilenlerin ruhu, hayatta olan depremzedelerin sağlığı için dua edildi.
 


Umutların asla tükenmesin
Umutların asla tükenmemesi gerektiğini ifade eden kilise rahibi Dogondke, "Ümidi olmayanların üzüntüsü içine düşmeyin. Mesih İsa’nın ölmüş ve dirilmiş olduğuna inandığımız gibi ümit verici sözlerle birbirinizi teselli ediniz, birbirinize kuvvet veriniz” dedi.

"Deprem felaketi güzel şeyler doğurdu"
6 Şubat depreminin çok büyük bir felaket olarak niteleyen kiliseye bağlı yardım kuruluşu Caritas Anadolu'nun müdürü Farhad Sadredin, büyük deprem felaketin üstesinden sevgi ve dayanışma ile gelindiğini ifade etti. Deprem sürecinde çok güzel bir dayanışma sergilendiğini anlatan Sadredin, "Depremde yaşanan felaketin güzel şeyler doğurdu. Bugün de, yaşadığımız yıkıcı depremin birinci yıldönümü. Deprem, büyük bir felaket olduğu halde, insanların büyük kalbi bu felaketi iyi ve güzel bir şeye çevirdi. Tam bir paylaşma ve yardımlaşma sebebi oldu. Bu depremde çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Çok sevdiğimiz insanlar büyük bir şekilde zarar gördüler ama sevgi her şeyin üstünde, her şeyden daha güçlü bir şekilde hepimizi ileri doğru itti ve bu şekilde hayatımıza devam ettik" dedi.
Ayin, katılımcıların yaktığı mumlarla yıkılan kilise alanından çıkıp, salondan çevrilen şapele gitmesiyle burada devam etti. 

Deprem sürecine katkı verenlere madalya ve berat
Ayin sonrası, 6 Şubat depreminde Caritas Anadolu ve Katolik Kilisesi Anadolu Katedrali işbirliğiyle yöre halkına yardım ulaşmasına maddi katkı verenler ile yardımların ayrışması ve dağıtılmasında gönüllü olarak katkı verenlere, Caritas Anadolu tarafından 'Liyakat Madalyası' ve 'Liyakat Beratı' verildi. Liyakat Madalyası ve Beratı'nın, İskenderun'da bulunan 50'ye yakın kişiye verildiği, Hatay dışında olan kişilere ise madalya ve beratılarının önümüzdeki günlerde verileceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Kilisede yıkıntılar arasında

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19