Kimse bölemez ve yıkamaz

Reyhanlı´ya atılan ve 1 kişinin ölümüne, 47 kişinin de yaralanmasına yol açan roketlerin düştüğü alanda incelemede bulunmak üzere Hatay´a gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, roketlerin düştüğü alanda inceleme yaptı, yaralıl

HATAY 24.01.2018 17:22:22 0
Kimse bölemez ve yıkamaz

Akdağ, Afrin´den PKK/PYD taraından Kırıkhan´ın kaletepe mahallesi bölgesine atılan havan topunda yaşamını yitiren TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş´ın ailesine de başsağlığı diledi, yaralılara geçmiş olsun ziyareti yaptı. Başbakan Binali Yıldırım da, Akdağ aracılığı ile Elitaş´ın anne ve babasıyla telefonla görüştürdü ve taziye dileklerini iletti. 

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Reyhanlı´da milletvekilleri, meslek odası ve sivil toplum kurulşlarının temsilcileri ile Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıta da geçmiş olsun dileğini iletti. Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, M. Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve belediye başkanları da katıldı.
Hatay Milletvekillerinin de kısa konuşma yaptığı toplantıda katılanlara seslenen Başbakan Yardımcısı Akdağ, Cumhurbaşkan ve Başbakanımızın selamlarını ve geçmiş olsun dileğini iletti. Akdağ, “Bütün Türkiye Suriye´de bir zalim yönetimin kendi halkına zulmetmesi ve bunun neticesinde de Suriye´den 3,5 milyon kardeşimizin Türkiye´ye sığınması neticesinde tarih önünde üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Önemli bir meseledir bu. Bugün batı dünyası kendi ülkesinde birkaç bin sığınmacıyı, mülteciyi ağırlayamazken, bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yaparken yerine göre insan haklarını mültecilerle ilgili uluslararası hukuktan doğan haklarını hiçe sayarken Türkiye cumhuriyeti 3,5 milyona yakın kardeşini bağrına basmıştır. Tabi ki bu büyük Türk milletinin sizlerin eseridir. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bu konudaki hassasiyetine milletimiz büyük bir alicenaplıkla, şefkatle yaklaşmıştır. Kardeşlerinizi kendinizden ayırmadınız. Bu hususta tüm Türkiye iyi bir sınav vermiştir ama hususen söylemeliyim ki bazı şehirlerimiz, bunların içerisinde Hatay başta gelenlerden biridir ve özellikle de bazı ilçelerimiz öne çıktı. Şehirlerimizin içinde Kilis, ilçelerimizin içinde Reyhanlı kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli kardeşimizi barındıran şehirlerdir. İnsan haklarıyla ilgilenen, mülteci haklarıyla ilgilenen kuruluşlar, batılı ülkeler buna şaşkınlıkla bakıyor, akılları havsalaları bunu almıyor. Bu nasıl olur? Olur. İşte oldu. Çünkü biz Suriye´deki kardeşlerimizi kendimizden ayırmadık. Zamanında zalim bir yönetime bak yanlış yapıyorsun, yapma etme, doğru işler yap. Doğru yola gel, boşu boşuna kendi milletinle çatışma derken de niyetimiz kardeşçeydi. Ama dinlemedi dinlemediler bunun neticesinde müthiş bir zulüm ortaya çıktı ve Türk halkı üzerine düşen vazifeyi yaptı' dedi.
Reyhanlı´ya PYD/PKK/KCK tarafından düzenlenen saldırıda yaralananların yattığı hastaneleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Akdağ, yaralıların durumu hakkında da Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz´dan bilgi aldı.
Toplantıda konuşan Hatay Valisi Ata, TSK´nın yürüttüğü “Zeytin Dalı” harekatını başarıyla tamamlanacağını ifade ederek, şunları söyledi: 'Hepinizin bildiği gibi bir ateşten bir çemberin içinde yaşıyoruz. Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynanmak isteniyor. Ama bizim de millet olarak bu ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları bozacak gücümüz ve kararlılığımız var. Biraz önce Kırıkhan´a şehidimizin ailesine başsağlığı dileklerimizi iletmek için uğradık. Orada gördüğümüz tablo gerçekten gurur verici. Aile, evladını kaybetmiş olmasına rağmen yedi evladım var birini şehit verdim diğerlerini de vermeye hazırım diyor. Bu da gösteriyor ki milletimizin vatanı için ve devletinin bekası için yapamayacağı hiçbir fedakârlık yoktur. Dolayısıyla yaşadığımız coğrafyada bu ilkelere sahip bir millet olduktan sonra bizi kimsenin parçalamaya, bölmeye gücü yetmez, herkesin bunu böyle bilmesi gerekir. Belki ağır bedeller ödeyebiliriz ama tüm dünyanın bilmesi gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti´ni asla kimse bölemez ve yıkamaz.'


Anahtar Kelimeler: Kimse bölemez yıkamaz

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00