‘Kimyasal içerikli´ kirliliğe dilekçeli başvuru

Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesinde 6 gün önce antrepoda çıkan yangının ardından devam eden yoğun dumanın ve kimyasal içerikli kirli havanın yarattığı endişe devam ediyor.

GÜNCEL 15.06.2022 15:31:48 0
‘Kimyasal içerikli´ kirliliğe dilekçeli başvuru

İskenderun/SES

Mahalle sakinleri adına Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü´ne yapılan başvuruda ‘hızlı denetim ve çözüm´ istendi. Muhtar Mehmet Şanlı da belediye başkanlığından inceleme talep etti.

Arsuz Kent Konseyi Nardüzü Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Fırat Çiçek, Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğüne dilekçeyle başvuru yaptı. Çiçek, yoğun dumanın ve kimyasal içerikli kirli havanın halk sağlığı açısından tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Çiçek, dilekçesinde şunlara yer verdi: 'Arsuz ilçesine bağlı Nardüzü mahallesinde, 09.06.2022 tarihinde Cansu Antrepo ve civarında meydana gelen yangın sonrasında, bölgede sürekli ve yoğun bir duman salınımı olmuştur. Son iki gündür yine yangın bölgesinden yükselen dumanlar sebebiyle çevreye çok yoğun kimyasal kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir koku yayılmaktadır. Bu kadar yoğun dumanın ve kimyasal içerikli kirli havanın halk sağlığını tehlikeye atar hale gelmesi sebebiyle, bu konu hakkında sizlerin bilgilendirilmesi gereği oluşmuştur. Bu konu hakkında halk sağlığının korunması adına sizlerden hızlıca denetim ve sorunun çözümüne dair gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.'

Muhtar inceleme istedi

Öte yandan, Nardüzü Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı da Arsuz Belediye Başkanlığına dilekçe ile başvuru yaparak yangın sonrası duman, sis ve ağır kokunun incelenmesini istedi. Şanlı, şunları kaydetti: “Mahallemizde yaşanan yangından sonra mahalle aşırı dumana maruz kalmış olup dumanla beraber çok tuhaf ve tahammül edilemeyecek bir koku oluşmuştur. Halkın şikayeti ve talebi üzerine mahallemde çıkan bu kokuyu en kısa zamanda yetkililer tarafından incelenerek çıkan sonucu mahalle halkıyla paylaşmak amacıyla tarafıma bilgi verilmesini önemle arz ve talep ederim.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19