Kimyeci: 24 Haziran, dönüm noktası

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 24 Haziran seçiminin, ülkenin istikbali, istikrarı bağlamında çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

SİYASET 8.05.2018 10:44:49 0
Kimyeci: 24 Haziran, dönüm noktası

Antakya/SES

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kimyeci, 'Ülkemizin başarısını hazmedemeyenler, bütünlüğünü bozmak isteyenler tarafından büyük senaryolar kuruldu. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi, dostlarımız tarafından sevinçle karşılanırken, düşmanlarımızı huzursuz etti. Vatandaşlar bu seçimlerde hem başkanını hem de vekillerini seçecek. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde verilmesi ve uygulanabilmesi için çok önemli bir seçim olacak. Ülkemizin kalkınma, gelişme, büyüme için tüm beklentiler cevap bulmuş olacak. Cumhurbaşkanımızın şahsında, milletimizin duaları ve destekleriyle hızlı bir mesafe katedeceğiz' dedi.
12 Milyon konutun mülkiyet, imar, ruhsat sorununun çözüleceğini, ruhsatsız, ruhsata aykırı görünen yapılara kayıt belgesi verileceğini, kayıt belgesinin evlerde tapu gibi hüviyet oluşturulacağını ifade eden Kimyeci, 'Başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatırılacak. Kayıt belgesi almış olduğu binayla yıkım kararını durduracak. Kaçak binalarla ilgili tespit ve şikayete göre işlem yapılması için yasa gereği yıkım yararı alındığı için vatandaşımızın devletle problemleri vardı. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devlet millet kaynaşması için imar barışı olarak nitelendirdiğimiz, sökülemeyen binaları israfa sebep vermemek için bir kullanım hakkının verilebilmesi için mevcut binaların fiziksel ömrünü bitirene kadarki zamanda vatandaşlarımızın kullanabileceği, ruhsatı olmadığı için elektrik, su, doğalgaz bağlatamadığı için, mülkiyet problemi çeken vatandaşlarımıza kat mülkiyeti oluşturmak suretiyle her bir bağımsız bölümün müstakil kayıt belgeleri, müstakil tapuları oluşturacak imkan sağlandı. Bu da binanın teknik ömrünü bitirene kadar geçerli olacak. Bina yıkılınca eğer bina iki katlı ise yine iki katlı bina yapılabilecek. Bu kanun resmi olarak ilan edilecek, mevzuat kapsamında düzenleme yapılmasını müteakip tüm detaylar vatandaşlarımızın lehine kullanılacak, böylece vatandaşımızın yaptığı binayı ömrü bitene kadar kullanım hakkı geliyor. Tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşların sorunları da çözülecek. Cezalar iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılacak' açıklamasını yaptı.

´Kentsel döşünüm, yüzde 67 olunca başlayacak´
Başbakanı Binali Yıldırım´ın açıkladığı pakette, esnaf, öğrenci, emekli, halkın her kesimini ilgilendiren önemli konular yer aldığını, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere biner lira ikramiye verileceğini ifade eden Kimyeci, Antakya´da planlanan kentsel dönüşüm projesinde imza sürecinin yüzde 55´e ulaştığını, ev istemeyen vatandaşların mülklerinin kamulaştırmasını yapup, bunların 42´sinin yıkımını gerçekleştirdiklerini, 26´sının da yıkım programımıza alındığını ifade etti. Kimyeci, şu açıklamayı yaptı: 'Ülkemizin en zor kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz. 1.390 binayı yıkacağız, 1.881 tespit edilen hak sahibi miras yoluyla bölündükçe 2 binin üzerinde oldu. 3.312 daire ve bağımsız bölümü yıkacağız. Bu alanın yüzde 50´si yeşil alan, yüzde 19 apartman, yüzde 8 sosyal donatı alanı, kent meydanı, semt pazarı, camisi, sosyal alanları, sulama göletleri, peyzaj alanları, yürüyüş yolları ile cazibe merkezi olacak. Binalar, izolasyonlu, hazır mutfak üniteleri, tavan döşemeleri, 10´ar kişilik asansörler, doğalgazlı, günümüz yaşantısına uygun örnek bir proje inşa edeceğiz. yüzde 67 seviyesine ulaştığımızda buranın yapım sürecine başlayacağız. Sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, parklar gibi modern bir yaşam alanı olacak. İnanıyorum ki hizmet dönemimizde Kentsel dönüşümde inşa sürecini başlatacağız. İnşallah bir an önce 9 şiddetinde depreme dayanıklı, izolasyonlu, modern evler, yemyeşil bir sosyal yaşam alanına sahip projemizi hayata geçireceğiz.'

Sinek-haşere ilaçlaması HBB´nin görevi
Derelerin bakımı, onarımı, temizliği, ıslahı, kanalizasyon sistemlerinin bakımı, olmayan yerlerde yapılmasının HBB´nin görevi olduğunu ve HBB´nin bu görevini yapmaması üzerine vatandaşın mağdur olmaması için sivrisinek ve haşereyle mücadeleyi dört yıl boyunca yürüttüklerini anlatan Kimyeci, 'Dere ve çayların olmadığı yerlerde haftanın iki günü, diğer yerlerde üç gün olmak üzere 95 mahallede çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İlaçlama çalışmalarının yanı sıra üreme noktalarında da üremeyi kurutacak çalışmalar yaptık. 22 Mayıs 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı´ndan gelen yazı ile sivrisinek ve haşere ile mücadele konusu Büyükşehir´e devredildi. Bu karardan sonra HBByetkilileriyle görüştük, bilgilendirdik ve eğer siz yapmayacaksanız ödenek verme suretiyle biz devam edeceğiz dedik. Onlar da yapacaklarını belirtti. Ancak vatandaşlarımız mağdur olmasın diye 22 Mayıs ve 5 Eylül arasında 106 gün boyunca HBB hazırlıklarını yapsın, ekiplerini kursun diye resmi görevimiz olmamasına rağmen sivrisinek ve haşere mücadelesini yine biz yürüttük. 6 Eylül 2017 tarihi itibariyle bu görev tamamıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne geçmiş oldu. Ancak HBBbu konuda da başarısız oldu. Onların başarısızlığından mutlu değilim, çünkü bu konu yalnız benim değil, halkı için önemli; her türlü bulaşıcı hastalığa neden olabilecek bir konu. Büyükşehir Belediyesi diğer konularda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldı' değerlendirmesini yaptı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00