Kimyeci, çalışmaları inceledi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentte belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları denetleyip, inceledi.

GÜNCEL 2.05.2018 09:33:11 0
Kimyeci, çalışmaları inceledi

Antakya/SES

Altınçay Mahallesindeki parke döşeme çalışmalarını inceleyen Kimyeci, Altınçay Mahallesi 7. Sokak ve Tanışma Mahallesind, ekiplerin yaptığı parke döşeme çalışmalarını denetledi. Kimyeci, 'Belediye olarak, şehrin 95 mahallesinde yeni yol yapımı, parke döşeme çalışmalarını eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Parkeleri hiç olmayan ya da çok eskimiş, yıpranmış olan sokaklarımızda yenileme ve onarım çalışmalarımız devam ediyor' açıklamasını yaptı. Tanışma Mahallesi´nde yürütülen parke döşeme ve cami inşaatı çalışmalarını da inceleyen Kimyeci, Tanışma Mahallesi Muhtarı Haşim Bayraktar´la görüştü ve 'Mahallenin ihtiyaçları konusunda bizlere bilgilendirmede bulunarak hizmet üretmemizi sağladınız. Bağ, bahçe yolları, sokaklarımız ve caddelerimiz ile mahallemize hizmet üretme imkanı vermiş olmanızdan dolayı mahalle sakinlerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Mahallemizdeki mevcut toprak yolları parke döşeyerek daha sağlıklı bir hale getirip hizmete sunma gayreti içerisindeyiz. Tanışma Mahallemiz Antakya´nın 95 mahallesi içerisinde en büyük mahallelerden. Bu mahallemize de bu güne kadar yaptıklarımız ile birlikte bundan sonra da hizmetlerimizi sürdüreceğiz' dedi.
Saraykent Mahallesi 299. sokak ve Akçay Sokaktaki yeşil alan ile mahallede süren yol açma çalışmalarında incelemede bulunan Kimyeci, şu açıklamayı yaptı: 'Göreve geldiğimizde, mevcut 95 parkıı revize ettik ve 73 tane yeni park yaptık. 294 bin metrekare yeni yeşil alanı şehrimize kattık. Göreve geldiğimizde 218 bin metrekare yeşil alan vardı, yüzde 135 oranında yeşil alanlarımızı arttırdık. Yeşillikler içinde bir Antakya için çok önemli mesafe kat ettik. Bu alan molozların döküldüğü bir alandı. Mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda buradaki yüzlerce kamyon molozu kaldırdık, dışarıdan tarım toprağı getirerek ıslah ettik. Oyun grupları, spor aletleri, banklar, piknik masaları, Akdeniz Bitki örtüsüne uygun ağaçlar, aydınlatma sistemleri, sulama sistemleri ile parkımızı güzel bir hale getirdik' diye konuştu. Kimyeci, mahalledeki yol açma çalışmalarınıa ilişkin olarak da, 'Şehre alternatif imar yolları açarak hem ulaşımı rahatlatmak hem de şehrin ana istikametlerinde aşırı bir yoğunluk olmasını önlemek için prensip olarak göreve geldiğimiz andan itibaren 1.500 kilometre uzunluğunda yeni yollar açtık. Bugüne kadar 5 milyon 300 bin metrekare yol kaplaması yaptık. Yeni imar yollarımızı hızlı bir şekilde açmak çok önemli” dedi.
Maşuklu Mahallesindeki park çalışmaları ile Ekinci Mahallesindeki yol çalışmalarında incelemede bulunan Kimyeci, yeni park çalışmasrının son aşamada olduğunu ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, parkın kısa sürede hizmete sunulacağını ifade etti. Ekinci Mahallesi Ekinci Mezarlığı yanında bulunan ve 3 eğitim kurumunun ulaşımının sağlandığı yoldaki asfalt çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Kimyeci, yolun kısa sürende hizmete sunulacağını söyledi.
İnceleme ve denetimlerde Kimyeci´ye, başkan yardımcısı İbrahim Sarı da eşlik etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22