Kimyeci: HATSU kaynağını sağlıklı kullanmıyor

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne gereksiz yatırım yapmak yerine, esnafı teşvik etmesi konusunda öneride bulunduklarını ifade etti.

25.12.2017 09:50:53 0
Kimyeci: HATSU kaynağını sağlıklı kullanmıyor

 

TV A Televizyonu´nun canlı yayınının konuğu olan Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin ulaşım düzenlemeleri konusunda daha önce de yapmış olduğu tespit ve önerileri yineledi. Kimyeci, acil ihtiyaç olarak görmedikleri ulaşım düzenlemelerinin, kaynak israfı olduğunu, Büyükşehir Belediyesi´nin ekonomik durumu nedeniyle mevcut hatları ıslah ederek, var olan maddi kaynakları daha acil yerlerde kullanması gerektiğini önerdiklerini belirtti. Başkan Kimyeci, konuşmasının devamında 94 yeni araç alarak, yeni ulaşım hatları açacak olan Büyükşehir Belediyesi´nin esnafa rakip pozisyona gelmesini gerektirecek bir durum olmadığını, bunun uygun olmadığını ifade etti.
Kimyeci, HATSU´nun İslam Kalkınma Bankası´ndan 50 Milyon EURO yani 225 trilyon borçlanma için Büyükşehir Meclis oturumunda HBB Başkanı Lütfü Savaş´a yetki vermesini talep etmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, konunun henüz meclisten geçmediğini belirtti. Kimyeci, büyükşehir kapsamında HATSU´nun yapması gerektiği görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmadığını, kaynakların sağlıklı kullanılmadığı gibi, hizmet denetimlerinin de sağlıklı olmadığını, HATSU´nun milli imkanları kullanmak yerine, yurtdışından ithal boru getirtmesinin bütçe açığına sebep olduğunu savundu.
HATSU´nun evlere girecek su hatlarını dahi plansız bir şekilde düzenlediğini, şehrin muhtelif yerlerinde sürekli olarak, plansız kazı çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade eden Kimyeci, ziyaret, şikayet, istek ve dileklerinin dikkate alınmadığını anlattığı değerlendirmesinde, Antakya´nın hizmetin en iyisini hak ettiğini ancak IKOME´nin şehir genelinde plansız, düzensiz kazı çalışmalarından herkesin şikayetçi olduğunu öne sürdü.
Şehirlerin büyükşehir kapsamına alınma amacının düzenli, planlı ve kalıcı yatırımlarla hizmet üretilmesi olduğunu belirten Kimyeci, kurumların sırasıyla alt yapı çalışmalarını belirlenen bölgede yapması ve ardından yol kaplaması yapılarak hizmete sunulması gerektiği böylelikle kaynakların heba edilmemesi gerektiğini, ancak Hatay´da bu durumun yapboz gibi, HATSU´nun kazdığı yol onarıldıktan sonra, doğalgaz, elektrik, internet vs. kazıları plansız bir şekilde yapıldığını, yolların bu nedenle yamalı bohçaya döndüğünü belirtti. Başkan Kimyeci, ilçelerde yaşanan su kesintilerinin bu plansız kazılarla alakalı olduğunu da sözlerine ekledi.
Antakya Belediyesi mali durumu hakkında da bilgi veren Kimyeci, 1 Nisan 2014 tarihinde kurulan Antakya Belediyesi´nin gelir-gider bütçeleri ve finansmanları hakkında, belediyede görevli memur, işçi ve taşeron olmak üzere 1.240 personel ile 95 mahalleyen hizmet götürdükdüklerini kaydetti. Kimyeci, kentsel dönüşümün afet riski taşıyan alanlarda mecburi olduğunu, yaşanabilir, daha düzenli, daha temiz bir Antakya inşa etmek için çalışmaların sürdüğünü ve yüzde 48,5 oranında ıslak imzaya ulaştıklarına da anlattı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57