Kimyeci Perşembe Pazarı´nda ısrarlı

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emlak Konutları önündeki Perşembe Pazarı´nın taşınması konusundaki ısrarı sürdüreceklerini belirtti. Pazarın taşınmasının hem trafiği rahatlatacağını hem de ‘mezbele´ görüntünün ön

19.06.2017 10:52:18 0
Kimyeci Perşembe Pazarı´nda ısrarlı

Antakya´da yayın yapan radyo ve televizyon programlarına konuk olan Başkan Kimyeci, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. HD Medya Radyo´da Ahmet Yetişen´in, TV A Televizyonu´nda ise Kurtuluş Kılınç´ın konuğu olan Başkan Kimyeci, “Büyükşehir Meclisi´nde Emlak Konutları önündeki Perşembe pazarını ya eski Meteoroloji binası yerine taşıyın ya da bize verin biz yapalım dedik. Böylece hem trafiğe mani olunmaz,burası mezbele görünümden kurtulur dedik ancak hayır yanıtını aldık. İlk meclis toplantısında yeniden dile getireceğiz” dedi.

Büyükşehir bütçesiyle kıyasladı
Semt Pazarlarında süt ve süt ürünleri için buzdolabı uygulaması başlatan Türkiye´deki ilk ve öncü belediye olduklarını da hatırlatan Başkan Kimyeci, kaynakların kullanımına ilişkin ise Hatay Büyükşehir belediyesibütçesi ile kıyas yaparak ´akılcı kullanım´ mesajı verdi. Kimyeci, “Kaynaklarımızı akılcı kullandık. 165 Milyon borçlanma yetkimiz varken sadece 20 milyon, o da uzun vadeli borcumuz var. Büyükşehir Belediyesi´nin 1 Milyar 50 milyon bütçesi var. Eski parayla 1 katrilyon 50 trilyon. Bu paralar nereye harcanıyor. Yüksek ihalelerle yüksek fiyatlarla işler yapılacağına, Kaynakların akılcı kullanılması lazım. Böylece 900 trilyon borcunuz olmaz. Türkiye´de firma mı bitti de Hindistan´dan boru alıyorsunuz. Milli kaynağımızı niye yurt içinde değerlendirmiyorsunuz” diye sordu.

Islak imza oranına göre yapım ihalesine çıkılacak
Kentsel dönüşüm projesiyle de ilgili bilgi veren Başkan Kimyeci, ıslak imza sürecinde yüzde 36 seviyesine ulaşıldığını ifade etti. Yüzde 67 oranına ulaşıldığında yapım ihalesine çıkacaklarını kaydeden Kimyeci, şunları söyledi: “Her gün hak sahiplerimizle birebir görüşüyoruz, bilgilendirme yapıyoruz, kafalarında varsa soru işaretlerini gideriyoruz. Birçok farklı alternatif seçenekler sunuyoruz. Hakediş durumlarına göre İsteyene nakdi ödeme, isteyene daire tercihi sunuyoruz. Hükümetimizin Kentsel Dönüşümü teşvik eden kira ve taşınma yardımları da var. Bu konularda da vatandaşımızı mağdur etmiyoruz. Aynı İstanbul Sultanahmet Meydanı gibi koca bir meydani ve 5000 kişilik bir camisi olan çok güzel bir proje olacak. Çevresiyle, sosyal donatı alanlarıyla, galeri sistemi modern altyapısıyla, depreme dayanıklı modern konutlarıyla sosyal yaşam alanı olacak. Kolonları, perde sistemleri, taşıyıcıları, 4C tabir edilen son teknoloji inşaat malzemesi ile yapılan sağlam yapılar olacak. Basta Sn.Cumhurbaşkanımız, Sn.Başbakanımız, Milletvekillerimiz olmak üzere bizlere desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Milletimizin duasını alacak faydalı işleri yapmayı sürdüreceğiz, makamlar gelip geçici. Milletimizin mutluluğu her şeyden önemli.Daire tip ve çeşit konusunda hak sahiplerimizin son günlere kalmadan tercihlerini gelip yapmalarını öneriyoruz.Vatandaşımız gecikmesin. Erken gelen istediği daire tipini seçer, geç kalan eldeki dairelerden birini seçmek durumunda kalır. Hak sahiplerimiz biran evvel gelsinler.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00