Kimyeci yeniden yüklendi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a yönelik AKP´li meclis üyelerinin başlattığı eleştiri ve polemik Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´nin iddialarıyla devam ettib Kimyeci, “Hatay Büyükşehir Belediyesi, iflas et

SİYASET 25.05.2018 11:02:49 0
Kimyeci yeniden yüklendi

Antakya/SES

 “Şu anda bir plan, program yok. İhale sistemleri yasanın öngördüğü üzere hizmetlerin daha ucuza, daha kaliteli ve daha etkin yapılması gözetilmiyor” diyen Kimyeci, HBB´de kaynakların etkin ve verimli kullanılmadığını kaydetti.
Antakya Belediyesi internet televizyonu olan www.antakyabelediye.tv´nin ve HD Medya Grubu radyolarının canlı yayın konuğu olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerinde partisinin iktidarı döneminde Hatay yatırımlarını ele alırken, Büyükşehir Belediyesi´ne ilişkin eleştirilere özel bir ağırlık verdi.
İlçe belediyesi olarak kaynaklarının her 100 lirasından 30 lirasını aktardıklarına işaret eden, yüzde 10´luk bir dilimin ise HATSU´ya verildiğini ifade eden Kimyeci, “Otopark bedellerini de büyükşehre aktarıyoruz. Bu şekilde 15 ilçeden kaynak aktarılıyor. Büyükşehir bu kaynakları genel bütçesine ekleyerek görevlerini eksiksiz bir şekilde yapması gerekiyor. Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi, iflas etmiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı bu durumda aciz içerisinde. Şu anda bir plan, program yok. İhale sistemleri yasanın öngördüğü üzere hizmetlerin daha ucuza, daha kaliteli ve daha etkin yapılması gözetilmiyor. Yalnızca afet durumunda kullanılması gereken ihale yöntemleri, normal zamanda kullanılarak, işler belirlenen kişilere verilerek daha yüksek maliyetlerle yaptırılıyor ve bir kamu zararı doğmasına neden oluyor. Kısaca kaynaklar etkin ve verimli kullanılmıyor. Temel ihtiyaçlar çözülmeden diğer işlere öncelik verilerek kaynaklar savruluyor” diye konuştu.
1407 olan personel sayısının 5407´ye çıktığını da sözlerine ekleyen Kimyeci, ‘kaynak savurganlığı iddialarına şu örnekleri verdi: “Demirbaşları satın almak yerine fahiş fiyatlarla kiralama yöntemi de kaynak savurganlığına neden oluyor. Kısa anlatmak gerekirse Büyükşehir Belediyesi ayağını yorganına göre uzatmak yerine savurganlık yaparak mal ve hizmet veren firmalarda iflaslara neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi şu anda iflas etmiş durumda. Şu anda HBB´nin borç miktarı HATSU ile birlikte 1.5 katrilyon bir borç kamburu ile sıkıntıda. Biz Antakya Belediyesi olarak sorumluluğumuz olan ödenek aktarımı kapsamında 135 milyon TL ödenek aktardık. HATSU´ya ise 45 milyon TL, otopark bedeli olarak 9 milyon 206 TL aktardık. Toplamda 190 milyon TL bir ödenek aktardık. Ancak biz yasal olarak almamız gereken hizmeti almıyoruz. HATSU´nun Antakya´da 600 sokakta kazıları oldu. Bu kazılar ile sokaklarımızı alt üst eden HATSU´nun kazıları sonrası bu sokaklarımızın tamirini yaptık. Bunun karşılığında HBB´nin belediyemize 11 milyon TL yatırması gerekirken şu ana kadar yatırılmadı. Nasıl ki alacaklarını bizlerden düzenli bir şekilde alıyorlarsa, biz de aynı şekilde borçlarını ödemelerini bekliyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22