'Kinle, nefretle bir toplumu yönetemezsiniz'

Seçim çalışmaları kapsamında Hatay´a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne Uğur Mumcu Meydanı´nda Hataylılara seslendi.

SİYASET 20.03.2019 11:31:44 0

Akın Bodur/Antakya

 Kılıçdaroğlu, “Ülkenin içinde bulunduğu durumu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Ama bütün zorlukları aşmasını bilen bir ülkeyiz biz. Çanakkale Zaferi, bir ulusun yedi düvelin önünde diz çökmediği zaferdir, Mustafa Kemal´in başarısını ilk kez tescil ettirdiği bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, Milli Kurtuluş Savaşı´nın önsözü demektir' dedi.
Ülke için her yerde ve her zaman gerekirse seve seve canlarını feda edeceklerini ifade eden
Kılıçdaroğlu, 'Onun için Türkiye´yi cennet gibi bir ülke yapmak isteriz. Beraber yaşamak için, hiç kimseyi ötekileştirmenin, hiç kimsenin inancını sorgulamadan. İnsan, Allah´ın yarattığı en güzel varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır felsefesiyle ve kültürüyle hareket ederiz' diye konuştu. Ülkenin ekonomik tablosunun kötü olduğunu anlatan, toplumun kutuplaştırılmaya sürükleyen tutumlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 'Kinle, nefretle bir toplumu yönetemezsiniz. Bir toplum, sevgiyle, ilgiyle, deneyimle, birikimle yönetilir. Toplum ayrıştırılmaz kaynaştırılır. Bir toplumda bir kişi açsa, yoksulsa o toplumun rahatsız olması lazım. Güzel Türkiye´yi hep beraber birlikte inşa edeceğiz.'
her kesimden oy istediklerini belirten ve AKP´ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Geçmişte sandığa gidip AKP´ye oy veren kardeşlerim var. Bugüne kadar hiç kimseye neden şu partiye oy verdin veya vermedin diye özel bir suçlama yapmadın. Herkesin tercihi başımın üstünedir. Ama sandığa gidip de AKP´ye oy veren kardeşlerimin düşünmesi lazım. Ya arkadaş, 17 yıldır ben seni omuzlarımda taşıyorum. 17 yıl dedin ki, tek başıma iktidar olacağım. 17 yıldır istediğim kanunu çıkaracağım dedin, çıkardın. 17 yıldır vergi istedin, 17 yıldır vergi ödüyor herkes. Teneffüs ettiğimiz havada şimdilik vergi yok, ileride ne yaparlar bilmiyorum. Özellikle kim düşünecek? Geçmişte AKP´ye oy veren kardeşlerim düşünecek. Benim çocuğum işsiz, damat beyin bir eli yağda bir eli balda. Sen damadını korudun, her türlü imkanı verdin, benim çocuğum işsiz. Ülkede her geçen gün işsizlik artıyor, 8 milyona yaklaştı. Son bir yılda işsiz kalanların sayısı 1 milyon kişi. bir milyon kişinin işsiz kalması, 1 milyon eve para girmemesi, 1 milyon evde babanın, çocuğuna harçlık verememesi 1 milyon evde huzurun ve bereketin olmaması demektirr' değerlendirmesini yaptı.
HBB Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş da, 'Hatay´ı yönetmek için bilmek lazım. Hem Türk tarihini hem Orta Doğu tarihini hem de dünya tarihini bilmek lazım. Hatay´ı yönetmek için bu şehirdeki renklerin güzelliğini bilmek lazım. Hatay´daki renklerimizin Türk bayrağı altında memleketimize katkılarını bilmemiz lazım. 30 Mart 2014´te tarih yazdınız. 31 Mart´ta da bizi müthiş bir mücadele bekliyor. Bu şehri tanıyan, tarihini bilen, kültürünü bilen medeniyet birikimine saygı duyan, bütün renkleri anne şefkatiyle kucaklayan biri lazım Hatay´a. Biz, Hatay´ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ve Tayfur Sökmen´in bize mirası olduğunu biliyoruz” dedi. Hatay´ın her noktasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Savaş, gelecekte de aynı anlayışla hizmet üreteceklerini belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57