Kiralama yerine alsa daha ucuz olurdu

AKP Hatay İl Başkanı Yeşildal, HBB yönetimini suçladı

GÜNCEL 9.06.2021 11:32:52 0
Kiralama yerine alsa daha ucuz olurdu

Akın Bodur/Antakya

AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, düzenlediği basın toplantısında Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimini, belediyenin maddi imkanlarını çarçur etmekle suçladı.
CHP´li Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kamunun ve ilin yararına yönelik projelerde AKP ve ´cumhur ittifakı´ olarak destek verdiklerini ve bu yaklaşımlarını sürdüreceklerini anlatan AKP Hatay İl Başkanı Yeşildal, 3 Ç´si yerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı, 5 Ç ile yönetmekle suçladı. Yeşildal, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, artık büyükşehir belediyesini yönetemiyor. Daha önce 3 Ç söylenirdi, Çöp, Çukur, Çamur. Savaş, Ç´lerin sayısını 5´e çıkardı. Çöp, Çukur, Çamur´a, Çarçur ve Çuvallamaları da ekledi” dedi. Cumhur ittifakı olarak başta Antakya´nın Kurtuluş caddesine alternatif olacak Mustafa Kemal Şeyhoğlu caddesinin açılması için 100 milyon liralık bir borçlanma yetkisi verdiklerini, ancak yönetimin yolu açmaktan vazgeçtiğini savunan Yeşildal, 'Savaş 2 milyar liralık ana bütçeden ayrı olarak 359 milyon liraya yakın borçlanma yetkisi verdik, ama maalesef beklenen hizmetleri veremediği gibi çuvalladı' değerlendirmesini yaptı. AKP Hatay İl Başkanı Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş´ın, 58 milyon liraya alabileceği 521 hizmet aracına yılda 80 milyon 269 bin liralık kira bedeli ödediğini, ihalenin 7 yıldır aynı firma üzerinden yapıldığını savundu.
Defne´nin Turunçlu mahallesindeki arıtma tesisine yöre halkının tepki gösterdiğini anımsatan Yeşildal, HBB Başkanı Savaş´ın kendisine her seçimde yüzde 95 oy veren Defne halkını adeta cezalandırdığını ifade ederek, 'Defne Turunçlu´daki arıtma tesisinde bulunması gereken koku giderici kollektör projede olmasına rağmen maalesef yapılmadığından kanalizasyon suları Asi Nehri´ne veriliyor. Bunun için koku çıkıyor. Defne´de kanalizasyon var ama arıtma tesisi yok. Hassa´da ise 200 milyon liralık Avrupa Birliği hibelerinden yapılan modern arıtma tesisi yaplmasına rağmen kanalizasyon yok. Defne, Antakya ve Samandağ´ın içme suyunu karşılayacak Karaçay Barajı yüzde 85 oranında tamamlandı, ama Samandağ´a suyu ulaştıracak isale hattı yapılmadı. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı artık belediyeyi yönetemiyor, çuvalladı' diye konuştu.
Yeşildal´ın, AKP Hatay İl Başkanlığında düzenlediği toplantıya, AKP´li belediye başkanları Fatih Tosyalı, Bekir Altan, İzzettin Yılmaz, Mehmet Yalçın, Mehmet Hacıoğlu, Rıfat Sarı, Ayhan Yavuz, İbrahim Pac, partinin il kadın kolları Başkanı Zehra Eren, il gençlik bolları başkanı Mustafa Alkaya ile HBB Meclis üyeleri de katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ile diğer belediye başkanları da belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23