Kırıkhan, ´anne dostu hastane´

Kırıkhan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından ´Anne Dostu Hastane´ unvanı verildi.

SAĞLIK 10.09.2019 10:49:51 0
Kırıkhan, ´anne dostu hastane´

İskenderun/SES

 Sağlık Bakanlığı, ülkede anne ve bebek ölümlerini azaltmak, normal doğumu özendirmek, sezaryen oranlarını düşürmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla 2016 yılından itibaren anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalar başlatmıştı. Hastanelerin bu çalışmalardan yola çıkarak gönüllülük ilkesi doğrultusunda, zorlu ve emek isteyen bir süreçten geçtiği ve süreci başarıyla tamamlayan Kırıkhan Devlet Hastanesinin de ülkenin 63., Hatay´da ise ilk “Anne Dostu Hastane” unvanı aldı.
Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, Kırıkhan Devlet Hastanesi´nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, süreçte emeği geçen sağlık çalışanlara teşekkür etti ve 'Anne Dostu Hastane' belgesini Kırıkhan Devlet Hastanesi BaşhekimiDr. İsmail Zeki Tekiş´e teslim etti. Törene Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Pekmezci ve hastane yöneticileri de katıldı.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, 'Anne Dostu Hastane'nin ne olduğunu şu açıklamayla değerledirdi: '
Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik modern doğum ünitelerinin oluşturulması esas alınıyor. Bu amaçla hastanelerde anne adaylarının doğum ve lohusalıklarını aynı odada yapmalarına olanak sağlayan, tek kişilik, yanına refakatçi almaya olanak sağlayan yeni doğum odaları oluşturularak kendilerini ev ortamında hissetmeleri sağlanıyor. Ülkemizde anne ve bebek ölümlerini azaltmak, normal doğumu özendirmek, sezaryen oranlarını düşürmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalar başlatan Sağlık Bakanlığı, yapılan yeni düzenlemeler ile hastanelerin anne dostu unvanı alarak daha nitelikli sağlık hizmeti vermelerini amaçlıyor. Anne dostu hastanelerde doğum öncesi ve sırasında gebeyi rahatsız edebilecek tüm uygulamalardan kaçınılmaktadır. Aynı zamanda hastanelerin web sitelerinde doğumlara ilişkin istatistiksel veriler yayınlanmakta, bu rakamlar vatandaşların erişimine açık tutulmaktadır. Anne dostu hastanelerde görev yapan ebelere ise düzenli aralıklarla eğitim verilerek ebeliğin güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinde artış sağlanmaktadır.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57