'Kırıkhan neden teşvik bölgesinde yok?'

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay´ın 5 ilçesinin teşvik bölgesi kapsamına alınırken, aynı rotasyonda bulunan Kırıkhan´ın teşvik kapsamına alınmamasını önergeyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 4.11.2020 10:07:15 0

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde, '21 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı illerin ve ilçelerin yatırım teşvik bölgesi değişmesiyle birlikte Hatay´n Arsuz, Reyhanlı, Hassa, Kumlu, Altınözü ve Yayladağı ilçelerimizi alt bölge desteklerinden yararlanabilirken aynı lokasyonda bulunan tarım ve ekonomide önemli bir paya sahip Kırıkhan teşvikten yararlandırılmamıştır' değerlendirmesine yer verdi.

Hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Tokdemir, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank´ın yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Teşviklerden faydalanacak ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmektedir? Kırıkhan İlçemiz bu kriterleri mi sağlamamaktadır yoksa unutulmuş mudur? Hatay´ın büyük ilçelerinden biri olan, gerek konumu gerekse tarım ve ekonomi potansiyeli ile yatırımlara elverişli olabilecek Kırıkhan ilçemizin teşvik bölgelerinde değerlendirilmesi için yeniden bir düzenleme planlanmakta mıdır? Diğer ilçelerimize verilip Kırıkhan ilçemizin teşvikten yararlandırılmamasındaki gaye Kırıkhan´ın maden arama faaliyetlerine uygun bir fiziki koşullarının olmamasından mı kaynaklanmaktadır? Sosyoekonomik gelişmişlik göstergeleri hesaplanırken ilçelerdeki ve illerdeki Suriyeli nüfusu dikkate alınmış mıdır?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04