Kırıkhan´a 5 havan topu düştü

Terör örgütü YPG-PYD/PKK tarafından atılan havanlar, Kırıkhan´ın sınırda bulunan Çamsarı mahallesindeki boş araziye düştü.

HATAY 22.02.2018 10:48:30 0
Kırıkhan´a 5 havan topu düştü

 

 Havanın düştüğü arazinin, batarya birliğinin 500 metre yakınında olduğu belirtildi. Havanların düştüğü bölgede büyük çukurlar oluştu. Sınırda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri, havan atışının yapıldığı bölgeye top ve roket atışları yaptı. Kırıkhan sınırındaki Kaletepe mahallesi kırsalına dün de iki havan havan mermisi atıldı.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, TSK birlikleri, misilleme ve harekat kapsamında Hatay´dan Afrin bölgesindeki YPG mevzilerini, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla dün de vurmaya devam etti. Bölgeye destek amacıyla gönderilen çok sayıda askeri araç ve komando birlikleri de dün sınıra gönderildi.

´Borç ertelenmemeli, silinmeli´
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar Özal, Bakanlar Kurulunun, Hatay´da 6 ilçesinde sigorta ve vergi prim borçlarının 6 ay ertelenmesine ilişkin alınan kararını eksik bulduğunu ifade etti. Özal, 'Bakanlar Kurulunun, 6 ilçenin vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının 6 ay ertelenmesine ilişkin aldığı karar esnafta kısa bir sevinçle karşılansa da esnafı tam olarak rahatlamış veya memnun etmiş değil. Sadece mevcut olan esnafın sıkıntılarını ötelemekten öteye gitmemiştir. Borcu (Şubat ayından itibaren) 6 ay ertelemek demek, ağustos ayında esnafın batmasını seyretmek demek olacaktır. Bu yılın son aylarında Allah korusun esnaf batışlarını izleyeceğiz demektir. Karar sadece 6 ilçeyi kapsamakta ve en çok çileyi çeken, en başından beri en büyük sıkıntıyı çeken Antakya esnafı kaderine mahkum bir şekilde yapayalnız bırakılmıştır. Esnaf çok zor durumda, borçlarını ödeyememekte, borç batağında boğuşmaktadır. Hatay, Suriye´de başlayan iç savaştan ençok etkilenen illerin başında gelmekte ve iç savaşın etkileri iç piyasaları da ciddi manada olumsuz etkilemiş ve bazı sektörlerde durma noktasına getirmiştir' değerlendirmesini yaptı.
ESDER Hatay Şube Başkanı Özal, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Hükümet esnafın sıkıntılarının bir kısmının farkında ama Bakanlar Kurulunun, Hatay´da 6 ilçenin prim borçlarının ertelenmesine ilişkin aldığı bu karar faydaya dönük düşünülüyorsa yapılması gereken asıl iş esnafın tüm borçlarının ertelenmesi değil, tümden silinmesidir. Esnaf neredeyse kazanamamakta hatta hiç siftah bile edememekte, peki siftah bile edemeyen bir esnaf ertelenen bir borcu nasıl ödeyecektir. Borcu erteleme demek kazanamayan esnafı düzeltmez hatta esnafı tamamen batırır.'

Zeytin dalı´na destek sürüyor
Ülkenin farklı kentlerindeki kişi ve kuruluşlar, Zeytin Dalı Harekatına gönderdiği malzeme, açıklama ve ziyaretlerle desteğini sürdürüyor.
Afrin´deki ´Zeytindalı Harekatı´ kapsamında görev alan mehmetçiğe moral olması için Payaslı kadınlar tarafından sembolik olarak mendil işlendi. Payas Halk Eğitim Müdürlüğü ve PAMEK gönüllü kursiyerlerimiz tarafından işlenen mendil atölyesini Payas Kaymakamı Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, birlikte gezdi ve işlenen mendilleri inceledi.
İskenderun AKP ilçe başkanlığı görevini dün parti binasında düzenlenen törenle Beyazıt Bestami Bilgili´ye teslim eden Ayhan Bodur, Zeytin dalı Harekatını değerlendirdi. AKP ilçe başkanı Bodur, görevi teslim ederken yaptığı açıklamada, Zeytin dalı Harekatında şehit olan askerlere rahmet, alelerine sabır, yarılalara da şifa dileyen Ayhan Bodur, 'İnşallah, tez zamanda, kısa sürede zafere ulaşırız ve muaffakiyetle oradan çıkmış oluruz' dedi.

Zeytin Dalı Harekatı´na destek veren Mersinli vatandaşlar, reyhanlı´nın Suriye sınırındaki hudut karakollarında görev yapan askerlere 1 ton cezerye hediye etti. 'Mersinliyim Mersin´e Sahip Çıkalım Diyenler Derneği yöneticileri, amaçlarının, Mersin halkının Afrin´de çatışma halinde olan Mehmetçiğin yanında olduğunu göstermek olduğunu ifade etti.
Battalgazi Belediyesi de, TSK´nın, Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Hatay´da bulunan askerlere iletilmek üzere dört ton kuru kayısı gönderdi. Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan heyet, dört ton kuru kayısıyı Hassa Kaymakamlığına teslim etti.

İki töröriste 15 yıla kadar hapis istemi
Hatay´da yaklaşık 7 ay önce Suriye´ye kaçmak isterken Hassa´nın sınır bölgesinde yaklaşık yedi ay önce yakalanan yakalanan Suriye uyruklu Anwr Muhammed ve Reşit Alo hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Savcılık taraından hazırlanan iddianamede, Muhammed ve Alo hakkında ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi; iddianame Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Suriyeli Sanık Muhammed´in, yapılan sorgusunda, örgüt adına 2016 yılında Amanos Dağına geldiği ve terör örgütünün PKK´nın İskenderun bölgesindeki grubuna katıldığını; Alo´nun da, Amanos´ta bulunan cephanelikten kendilerine silah verildiğini belirttiği, Erzin´de tüple hazırlanan tuzağın yeri ile erzak deposunun yerini gösterdiği de ifade edildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00