Kırıkhan´a tır garajı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kırıkhan Tır Garajı´nın açılışını yaptı ve şoförlerin hizmetine sundu.

GÜNCEL 7.05.2018 10:08:29 0
Kırıkhan´a tır garajı

Antakya/SES

 Açılış törenine Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın yanı, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Kırıkhan Temsilcisi Nurettin Kılıç da katıldı.
Tırların şehir içine park edilmesini önlemek ve lojistik firmalarının mola vermelerini sağlamak amacıyla Kırıkhan´ın Mahmutlu Mahallesi´nde 52 dönüm alan üzerine kurulan ve 26 ofis ile bakım onarım alanları bulunduran 70 tır kapasiteli tır garajını halkının hizmetine sunan HBB, nakliyat sektörünün en büyük problemlerinden birini çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Törende konuşan kaymakam Erkayıran, kentteki bir eksikliğin daha giderildiğini ifade etti.
Kırıkhan Tır Garajı´nın 4 milyon liraya mal olduğunu belirten Savaş da, HBB´den yapılan açıklamaya göre şunları söyledi: '7 sene önce tır filosu olarak Türkiye´de ikinci sıradaydık, şimdi ise üçüncü sıaya geriledik. Umuyorum ki çok kısa bir süre sonra İstanbul´un hemen arkasından yeniden ikinci sıraya geliriz. Tır garajımızı kooperatifin hizmetine sunuyoruz. Ayrıca, Kırıkhan´a 17 bin 800 kilometre kanalizasyon hattı da döşedik. Yapımında sona yaklaştığımız arıtma tesisi de en kısa zamanda bitecek. Kırıkhan´ın içme suyu şebeke projelerini de bitirdik. Dört sene önce yer altından aldığımız suyun yüzde 70´ini çeşmeye varıncaya kadar kaybediyorduk ve her beş çeşmeden birinde kanalizasyon karışmış su akıyordu. Bu sorundan kurtarmak için Erzin´den Samandağı´na Yayladağı´ndan Hassa´ya kadar birçok alanda içme suyu şebelerimizi yeniledik yenilemeye de devam ediyoruz' dedi ve tır garajının hayırlı olması dileğinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57