Kırıkhan´da doğalgaz kullanımı başladı

Kırıkhan´da doğalgaz kullanımına başlandı. Kentte ilk etapta üç mahallede doğalgaz kullanımının başlayacağı ve daha sonra alanın genişleyeceği belirtildi.

21.12.2017 09:44:43 0
Kırıkhan´da doğalgaz kullanımı başladı

Akın Bodur/İskenderun

Buna göre kentin Cumhuriyet , Mimar Sinan ve Yeni mahallesi doğalgaz kullanmaya başlayacak ve 2018 yılı sonuna kadar da kentin tamamının kullanmasına çalışacağı ifade edildi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, doğalgazın 15 Aralık tarihinde kullanılmaya başlandığını belirterek, 'Bu tarih, Kırıkhan için milat oldu ve doğalgazın ilk kullanımı başladı' dedi. 13 ay süren çalışma sonrası kentte doğalgaz kullanımına başlandığını ifade eden Yavuz, doğalgazı ilk kullanmaya başlayan Cumhuriyet Mahallesi 360. sokaktaki Fuat Fırat´ın konutunda düzenlenen törene de katıldı. AKSA Gaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan, Kırıkhan Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, AKP Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça´nın da bulunduğu törende, doğalgazın vanası kullanıma çevrildi ve evde pişirilen ilk kahve katılanlara ikram edildi.
Halka verdikleri sözleri yerine getirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, 'Halkımız doğalgaz kullanmaya başladığı zaman hizmetin anlamını anlayacak. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir yaşam merkezi bırakmanın huzurunu taşıyoruz. Kırıkhan´da yaşayanlar kömürden kaynaklanan karbondioksit solumakta ama diğer şehirlerde yaşayan çocuklar doğalgaz kullanımı nedeniyle temiz hava solumakta ve bu sebeple onların yanakları kırmızı ve beyaz oluyor. Artık bizim evlatlarımızın da yanakları kırmızı ve beyaz tenli olacak' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00