Kırıkhan’da kriz merkezi oluşturuldu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi merkezli 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte kriz masası oluşturuldu, hasarlı 5 bina boşaltıldı. Bildirimler için 344 10 59 nolu telefona ulaşılabilecek

HATAY 18.12.2022 23:17:00 0
Kırıkhan’da kriz merkezi oluşturuldu

 

Kırıkhan merkezli depremin ardından kentte bir kriz masası oluşturuldu. 6 konutta hasar tespiti yapıldı, 5’i mühürlendi. Hasarlı konutlar boşaltılarak sakinlerine kalacak yer sağlandı. Bildirimler için  344 10 59 nolu telefona ulaşılabilecek.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, depremin ardından kaymakamlıkla koordinasyon içinde kriz merkezi oluşturduklarını, Kaymakam Mahmuthan Arslan ile oluşturulan kriz masasında çalışma yaptıklarını bildirdi. 6 binada hasar tespiti için teknik ekiple inceleme yapıldığını, 5 konutun boşaltılarak mühürlendiğini aktaran Başkan Yavuz 344 10 59 nolu telefonu ihbar hattı olarak kullanılacağını duyurdu. Başkan Yavuz, “Şu an sayım kaymakamımız ve ekiplerimizle birlikte kurduğumuz kriz masasında çalışmaya başladık” dedi.

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan da deprem sonrası yaptığı açıklamada, kentte bir can kaybı yaşanmadığını, kayda değer bir yaralanma olayı olmadığını, ancak vatandaşlardan kendilerine bazı binalarda çatlaklar oluştuğu yönünde bilgi ulaştığını kaydetti. Kaymakam Arslan, Antakya’dan ulaşmasını bekledikleri teknik ekipler tarafından bildirim yapılan binalarda inceleme yapılacağını, önlem olarak binalarını boşaltıp kendilerine kalacak yer temin edildiğini, ancak telaş edilecek bir durumun sözkonusu olmadığını ifade etti. 


Anahtar Kelimeler: Kırıkhan’ merkezi oluşturuldu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19