Kırıkhanlı şehit toprağa verildi

Şırnak´ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Hataylı sözleşme er Ali Çeker (22), memleketi Kırıkhan´da düzenlenen törenle toprağa verildi.

GÜNCEL 8.05.2019 10:56:45 0
Kırıkhanlı şehit toprağa verildi

İskenderun/SES

 Şehit Çeker için Kırıkhan Şehitliği Hacı Meryem İşcan Camii´nde ikindi namazınına müteakip Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehitin annesi sağlık ekiplerinin kontrolünde sedyede oturtularak cenaze törenine katılırken, kız kardeşleri Dilek ve Aysel de tabuta sarılarak, ağladı.
Hatay valiliğinden yapılan açıklamaya göre, şŞehit Çeker´in cenaze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sebahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Lütfü Kaşıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşları ile kurumların yöneticileri de katıldı. Vali Doğan, şehit Çeker´ın tabutunun sarıldığı Türk Bayrağını, şehidin babası İsa Çeker´e verdi.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de 'Bizler terörle mücadelenin amansız ve acımasız şekilde sürdürülmesi milli ve tarihi bir sorumluluk olduğunun da bilincindeyiz. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kast edecek hainler emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti bu cennet vatanı, muasır medeniyetler seviyesine getirmek için canla başla çalışarak, Atalarımızdan armağan şanlı Türk bayrağını sonsuza dek dalgalandırarak bu soysuzların heveslerini kursaklarında bırakmanın, Şehitlerimize ve Gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedeli ödediysek yine gözümüzü kırpmadan vatan için öderiz' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57