Kırıkhanlılar, ciğer festivalinde buluştu

Kırıkhan ilçesinde kaymakamlık, belediye ve Kasaplar Lokantacılar Kebapçılar Odası Başkanlığ işbirliğiyle ´Kırıkhan Ciğer Festivali´ düzenlendi.

16.05.2017 13:45:46 0
Kırıkhanlılar, ciğer festivalinde buluştu

Festival, Kırıkhan Mesire Alanı´nda 'Kırıkhan´a gel ciğerimi ye' sloganıyla gerçekleştirildi. Festivalde, davetliler kurulan stantlarda pişirilen ciğer kebaplarıyla karınlarını doyurdu.

´Kente gelenler ciğer yemek istiyor´
Antakya Mehteran Takımı´nın konseri verdiği, çocuk kulüplerinin sahnelediği oyunlar ve seslendirdiği şarkılarının yanı sıra ´Azizim´ adlı tiyatro ekibi de palyaço ve sihirbaz gösterileri yaptığı festivalde, davul-zurna eşliğinde halay çeken Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, dünyanın her yerinde farklı yemek kültürü ve anlayışı olduğunu anımsatıp, Kırıkhan´nın da payına ciğer kültürünün düştüğünü ifade etti. Kaymakam Erkayıran, 'Komşu il ve ilçelerden gelenler özellikle Kırıkhan´da ciğer yemek istiyorlar. Hatta ciğer yetişmediği için komşu illerden ciğer satın alan esnaf,misafirlerine ciğer ikram ediyor. Dolayısıyla var olan bir şeyin bugün biz ismini koymuş olduk' dedi.

´Festval, kaymakamın fikri´
Kırıkhan 1. Ciğer Festivalinde, kentte yaşayan 32 şehit annesine Kırıkhan Belediyesi tarafından plaket de verildi. Festivalde konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, festivalin fikir babasının kaymakam Mustafa Erkayıran´ın olduğunu söyledi. Yavuz, 'Kaymakamımızın hızına yetişmek için gayret gösteriyoruz. Kırıkhan´ımızın zengin mutfak kültürü arasında en önemli yere sahip olan ciğer kebabımız, gerçekleştirdiğimiz bu festivalle tanıtım açısından Kırıkhan ciğeri ülke gündeminde haklı yerini alacaktır. Artık Türkiye´de Kırıkhan dendiği zaman ciğer kebabının, akla ilk olarak gelmesi için hiçbir sebep olmayacak. Bu festivali de geleneksel hale getireceğiz. Damak tadının, sofra kültürünün dünyadaki en güzel örneklerinden bir tanesi olan Hatay´ın güzel incisi olan Kırıkhan´da, ciğer kebabımızın tanıtımıyla ilgili Türkiye´den ve dünyadan ünlü gurmelerinin aramızda olduğunu belirtmek isterim' diye konuştu. Festivale katılan kadınlara Anneler Günü nedeniyle gül verilirken, protokol üyeleri de stantları gezdi ve pişirilen ciğer kebaplarının tadına bakdı.
Yerel sanatçılar ve ozanlarının türküleri seslendiğirdiği festivale, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Orhan Karasaray, Mehmet Öntürk, Birol Ertem, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ile belediye başkanları da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00