'Kırınlıkları gidermek için adayım'

İskenderun CHP´nin yarın yapacağı ilçe kongresinde adaylığını açıklayan Semir Çıtanak, 'Parti içindeki kırınlıkları gidermek için adayım' dedi.

GÜNCEL 14.12.2019 09:50:13 0

 İskenderun CHP´nin yarın yapacağı kongrede ilçe başkan adayı olacaklarını açıklayan Çıtanak, Yalçın ve Mansuroğlu, partilerini İskenderun´da iktidar yapacaklarını ifade etti, ancak üç aday da Mart ayında yapılan yerel seçimlerde il ve ilçe örgütlerinde görev yapmış ve adayların belirlenmesinde etkin rol oynamıştı. İskenderun´daki genel kanının, yerel seçimleri CHP´nin kaybetmesinin nedeni, adayın belirlenme şekli... İskenderun CHP´deki ilçe kongresinin yarın yapacağı seçimin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın desteklediği adayla karşı olanların desteklediği iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Akın Bodur/İskenderun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütü, yarın (15 Aralık Pazar) ilçe kongresini yapacak. Tek adaylı olması beklenirken, hafta içinde yaşanan gelişmelerle üç adaylı kongrenin hazırlığını yapan İskenderun CHP´de başkan adaylarından Semir Çıtanak da dün adaylığını kalabalık bir grupla birlikte açıkladı. İskenderun CHP´de mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu, üçüncü dönem adaylık için destek isterken, partinin il yöneticisi Cemal Yalçın da 'Ayrıştırıcı politikaları sonlandırıp, birleştirici politikaların temelini atmak ve inşa etmeye talibim' açıklamasıyla göreve talip olduğunu duyurmuştu. 417 delegenin oy hakkının bulunduğu İskenderun CHP´nin kongresi, Toyota Plaza Düğün Salonunda yapılacak.

Çıtanak: Adaylığımın nedenini kongrede açıklayacam
Eşi Özcan Çıtanak, kadın kolları başkanı Muhsine Korkmaz, il, ilçe ve gençlik kolları yöneticileri, belediye meclisi üyeleri ile delegelerin de katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada konuşan İskenderun CHP İlçe Başkan adayı Semir Çıtanak, şair Nazım Hikmet´in 'Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' dizelerini okudu ve 'Bir kardeşçesine olabilmeyi becermeliyiz. En önemlisi bu. Davamız koltuk davası değil, davamız CHP´dir, CHP´nin iktidarıdır' dedi. Sloganlarının ´ben, sen´ değil, ´biz´ olacağını ifade eden Çıtanak, 'Biz biat kültürünü görmedik. Bu partide biat kültürü yoktur. Biz büyük bir aileyiz. Biz toplumun adayıyız. Başımızda amir müdür yok. Başımızda sizler, CHP´liler var' değerlendirmesini yaptı. Çıtanak, kısa zamanda adaylığı düşündüklerini ifade etti ve 'Bunun nedenini kongrede açıklayacağım' dedi.

'Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız'
İskenderun CHP´de parti içi kırgınlıkları gidermek için ilçe başkan adayı olduğunu ifade eden Çıtanak, şöyle konuştu: 'Bütün umudum gençliktedir diyen Mustafa Kemal Atatürk´ün izinde, Cumhuriyet Halk Partisi´nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; Bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Böylesine kutsal göreve neden adayız? Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir ilçe örgütü inşa etmek için adayız. kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Sokakta, cenazede, düğünde, bayramda kısacası hayatın her alanında insanlarımızla birlikte olmak, sorunlarına çözüm üretmek için adayız. En önemlisi, partimizi önce İskenderun´da, sonra Türkiye´de iktidar yapmak için adayız. Sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Daha da önemlisi birbirimizi sevmek zorundayız. Hiç kimseyi; ama hiç kimseyi öteki olarak germemeliyiz. Şöyle bir etrafımıza bakalım; Salona sığmıyor, taşıyoruz. Ne güzel bir mozaik. Ne dil, ne ırk, ne mezhep ayrımı yapmadık, yapmayacağız.'
17 yıldır iktidarda bulunan AKP´yi de konuşmasında eleştiren Çıtanak, 'Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Neşemiz yok, keyfimiz yok. Elde yok, avuçta yok. Ekonomimizin ortada. 17 yıldır ülkeyi yöneten, antidemokratik uygulamalarla yurttaşları bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençleri engelleyen, işsizliğe çözüm bulamayan, kadın cinayetlerinin önünü açan bu iktidardan kurtulamadığımız için üzgünüz ve keyfimiz yok' dedi. Açıklama yapacaklarını bilinmesine karşın parti binasında kapıların kapalı olduğunu, klimanın çalıştırılmadığını belirten Çıtanak, 'İsterdik ki, kapılar kapanmasın. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz batarız' diye konuştu.
Yarın yapılancak partinin ilçe kongresinin İskenderun´a yakışır şekilde olacağını şölen havasında gerçekleştirileceğini ifade eden Çıtanak, ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Yusuf Mansuroğlu ve Cemal yalçın´a da başarı diledi.

Bugün Belen´de, yarın İskenderun´da kongre var
CHP, Hatay´ın 15 ilçesinde, ilçe kongrelerini 14-29 Aralık tarihleri arasında yapacak. Seçim takvimine göre, bugün Belen CHP ilçe örgütü, yarın da İskenderun ilçe örgütü kongresini yapacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57