Kırsal köy talebi komisyonda

Hatay´da Dörtyol, Erzin, Reyhanlı ve Altınözü ilçelerinde 88 mahallenin ‘kırsal mahalleye´ dönüş talebi Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi´nin imar komisyonuna havale edildi.

HATAY 11.12.2021 20:20:33 0
Kırsal köy talebi komisyonda

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Eren Paşa´nın yönettiği toplantıda 48 gündem ve 7 ek gündem maddesini görüştü. İmarla ilgili maddelerin komisyona havale edildiği oturumda, 88 mahallenin de kırsal mahalle talebi incelenmek üzere imar komisyonuna gönderildi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının; HBB ve Hatay Psikologlar Derneği arasında ‘Çocuk ve ergenlerde ruhsal iyilik halinin korunması ve psikolojik sağlamlığın arttırılması´ konulu işbirliği projesi yürütülmesi planlanmakta olup projenin onaylanması durumunda tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunda HBB Başkanı Lütfü Savaş´a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Başkanı tarafından meclise iade edilen Büyükşehir Belediye Meclisinin 24 Aralık 2021 tarihli toplantısında 301 sayılı karar ile Antakya Belediye Meclisinin 06.08.2021 tarih ve 53 sayılı karar ile onaylanan Antakya ilçesine ait 1.Etap 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planı teklifi ise tekrar görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Cumhur İttifakından ´toplantı sonlandırılmamalı´ yorumu

Öte yandan, Toplantı sonrası, Cumhur İttifakı Meclis grubu belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. AKP Grup Başkan vekili Kırıkhan belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay´ın menfaatlerini gerektiren konularla ilgili, “Gözümüzü kırpmadan evet dedik” diye konuştu. Metalciler sanayi sitesinin alt yapısıyla ilgili, yine Belen´de rüzgar enerjisi ile ilgili ek madde ile gelen konuları doğrudan oylayarak yetki verdiklerini belirtti. 2020 yılında yapılan ve mahkeme kararıyla iptal edilen asfalt ihalesi ile ilgili de karara destek verdiklerini sözlerine ekleyen Yavuz, ‘Cumhur İttifakı engelliyor´ iddialarını reddettiklerini vurguladı. Öte yandan Meclisin Ocak ayı toplantı tarihinin onaylanmadan oturumun sonuçlandırıldığı savunularak 13 Ocak tarihindeki toplantının bu nedenle kararının alınmadığı savunuldu, meclisin Belen´le ilgili ara verilerek 2021 yılı bitmeden toplanması istendi, bu konuda girişim yapılacağı belirtildi.  Yavuz, “Aralık ayı toplantı dönemi bu nedenle bitmedi; her an davet edebilirler” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Kırsal talebi komisyonda

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00