Kırsal mahallelere ödenek istedi

Milletvekili Topal, TBMM Başkanlığına önerge verdi

SİYASET 24.07.2018 10:43:47 0
Kırsal mahallelere ödenek istedi

Akın Bodur

Hatay Milletvekili ve CHP Genel Sekteter Yardımcısı Serkan Topal, TBMM Başkanlığına verdiği önerge ile kırsal mahallelere ödenek verilmesini istedi. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasıyla, eski köylerin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade den Hatay Milletvekili Topal, “Yeni uygulama ile bir çok sorunlarla karşı karşıya kalan kırsal mahallelerin en büyük sıkıntısı tüzel kişiliklerinin kaldırılarak bütçeden yoksun bırakılmış olmalarıdır” dedi.

Topal: Kırsal mahalleler bütçeden yoksun bırakıldı
Milletvekili Topal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, '12 Kasım 2012 tarih ve 6360 sayılı kanunla kurulan Hatay Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı yasa gereği tüm il sınırlarıdır. Bu kapsamda ilde bulunan tüm köyler mahalleye dönüştürülerek, köy tüzel kişilikleri kaldırılmış ve mahalleye dönüştürülmüşlerdir. Ancak köylerin önemli kısmı tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan yurttaşların yaşadığı yerleşim alanlarıdır. Her ne kadar mahalleye çevrilmiş olsalar da kırsal kimliklerini korumakta, geleneksel yaşamlarına devam etmektedirler. Yeni uygulama ile bir çok sorunlarla karşı karşıya kalan kırsal mahallelerin en büyük sıkıntısı tüzel kişiliklerinin kaldırılarak bütçeden yoksun bırakılmış olmalarıdır. Bir çok sorunlarının, belediye bütçelerinde gider kalemleri arasında olmayışı hizmette büyük aksamalara yol açmaktadır' görüşüne yer verdi.

İçişleri Bakanı Soylu´ha hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Topal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nın yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Hatay ilimizde köy tüzel kişiliğini kaybederek mahalleye dönüştürülen yerleşim birimi sayısı ne kadardır? Bunların alt yapı sorunlarının çözümü için ilgili belediyelere özel bir ödenek aktarılmış mıdır? Kırsal mahaller diye tabir edilen, mahalle muhtarlıklarına acil durumlarda harcanmak üzere bir bütçe tahsis etmeyi düşünüyor musunuz? Bu mahallelere özel bir ´tüzel kişilik statüsü´ verilemez mi? Bununla ilgili bir çalışmanız var mıdır?”


Anahtar Kelimeler: serkan topal

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00