Kırsal mahallelere içme suyu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) ekipleri, depremde zarar gören ve kullanılmaz hâle gelen İskenderun Değirmendere mevkiindeki 9 bin metrelik içme suyu isale hattının onarım ve yenileme çalışmalarını t

HATAY 12.08.2023 11:34:00 0
Kırsal mahallelere içme suyu

10 Ağustos Perşembe günü tüm hatların devreye alınması ile Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Akarca ve Kavaklıoluk Mahallerine su verilmeye başlandığını bildiren HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, ‘’Yüzlerce metrelik dik yamaçlarda, aylarca iğneyle kuyu kazar gibi çalıştık. Mahallelerimize su verebildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.  

POLAT: ZORLU COĞRAFİ ŞARTLAR ALTINDA TÜM RİSKLERİ GÖZE ALDIK

Değirmendere bölgesinde depremde ağır hasar alan 9 bin metre uzunluğundaki 500'lük çelik boru ve 225'lik polietilen boru hatları ile ilgili çalışmalarının 7 mahallenin su sorununu ortadan kaldırdığına dikkat çeken Polat, ‘’Mahallelerimize saniyede 140 litre suyun iletimini sağladık’’ diye konuştu.

Depremin ardından bazı kurumlarla özel sektörün, Değirmendere Su İsale Hattı’nın ancak kapsamlı bir projeyle, çok uzun bir zaman diliminde ve çok geniş bir ekiple devreye alınabileceğini belirttiklerini hatırlatan Polat, ‘’Biz de HATSU olarak sorumluluğu üstlenerek süratle kolları sıvadık. Dar kadromuzla, kısıtlı imkânlarımızla ve çok büyük fedakârlıklarla dağlık ve sarp kayalıklarının olduğu alanlarda çalışmalarımızı tamamladık. Kimse bu sorunu çözmeye cesaret edemedi ama biz başarıyla tamamladık” açıklamalarını yaptı.

Yığıntılar ve çöküntüler altında kalan şebekenin çok zarar gördüğünü anlatan  HATSU Genel Müdürü, “Çalışma yaptığımız alan dik yamaçların ve sarp kayalıkların olduğu, çok tehlikeli ve riskli bir yer. Bölgenin dağlık ve engebeli olması ekiplerin erişimini ve çalışmalarını zorlaştırdı. Birçok yerde zorlu coğrafi şartlar altında tüm riskleri göze alarak özveriyle çalıştık. Çok şükür can ve mal kaybına sebep olmadan çok dikkatli işi tamamladık. Ekiplerimizin emekleri Hatay'ımızı ayağa kaldırmada ve yaralarımızı sarmak içindir. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: Kırsal mahallelere

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19