Kişisel hijyen havuzda da geçerli

Yaz aylarında sıklıkla kullanılan havuzlarda kullanıcıları hastalık risklerine karşı korumak için, hem işletmelerin hem de kullanıcıların hijyen kurallarına uyması oldukça önemli.

21.06.2017 11:09:35 0
Kişisel hijyen havuzda da geçerli

 Türkiye´de yaklaşık 400-450 bin adet havuz olduğu ve bu sayının her yıl 10 bin adet arttığı tahmin ediliyor. Ancak uzmanlar, her yıl onlarca kişinin gerek serinlemek için gerekse spor amaçlı girdikleri havuz suyundan mikrop kaparak hastalandığına dikkat çekerek hastalık risklerine karşı korumak için, hem işletmelerin hem de kullanıcıların hijyen kurallarına uymasının oldukça önemli olduğunu hatırlattı.

Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Müdürü Özgür Kızılelma; kullanıcıların sağlığı açısından kimyasal bakımın ve havuz kullanımının yönetmeliklere uygun olması gerekliliğini belirtti. Doğru hijyen uygulamalarının sağlık risklerinin önüne geçtiğini ifade eden Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Müdürü Özgür Kızılelma, “Yaz aylarında her yaştan insanın yoğunlukla kullandığı havuzların bakımı kullanıcıların sağlığı ve işletmelerin itibarı için büyük önem taşıyor. Havuzların hijyenik olması için işletmelerin olduğu kadar kullanıcıların da bilinçli olması gerekiyor. Bizler bu kapsamda EP Akademi eğitmenlerimiz ile birlikte işletmeleri havuz suyunun; çevreden, atmosferden ve yüzen kişilerden kaynaklanan çeşitli mikroorganizmalar ile kirlenmesini önlemek için bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

Kimyasal kaynaklı cilt ve göz tahrişi oluyor
Havuzların ve havuz sularının hijyeninin sağlanması için fiziksel ve kimyasal işlemlerin çeşitli standartlar ve yönetmeliklere göre yapılması gerektiğine dikkat çeken, kullanıcıların sağlık risklerine karşı korumak için yönetmeliklere uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Özgür Kızılelma, havuzlarda kullanıcıların en sık yaşadığı sorunlardan birini de dezenfektasyonunda kullanılan klor ve kimyasalların miktarının oluşturduğunu kaydetti. Kızılelma, şu bilgileri paylaştı: “Uygulamanın yönetmeliklere uygun olarak yapılmadığı takdirde kullanıcıların gözlerinde ve cildinde tahriş riski oluşuyor. Bu kapsamda işletmelere özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış dezenfektanlarla suyun sürekli olarak dezenfeksiyonunun sağlanmasını ve kimyasal dengesinin kontrol edilmesini tavsiye ediyoruz.”

Kişisel hijyen kuralları havuzda da geçerli
Yüzen kişilerin vücutlarından kaynaklı mikroorganizmalar, havuzların kirlenmesinin en önemli sebeplerinden sayıldığını, havuzların sağlık açısından daha güvenli olması için havuza girenlerin de kurallar uygun davranması gerektiğini de hatırlatan Kızılelma, havuza girmeden önce mutlaka duş alınması gerektiğine dikkat çekti. Kızılelma; “Hayatımızın her alanında hijyen kurallarına dikkat etmek sadece kendimiz için değil çevremizdekiler için de önem arz ediyor. O nedenle kullanımının yoğun olduğu havuzlara girmeden önce kişisel hijyenimize dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00