Kitap fuarında buluştular

Çok sayıdaki yayınevi ve 80 yazarın katıldığı belirtilen kitap fuarı İskenderun´da açıldı. Fuarda İskenderunlu yazarlar da açtıkları standla yer alıyor. İskenderun Kitap Fuarı´nın 19 Kasım tarihine kadar saat 10.00-20.00 arasında

13.11.2017 10:46:01 0
Kitap fuarında buluştular

Berkay Arıkan/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsündeki kitap fuarının açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İskenderun Teknik Üniversitesi Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve işadamları da katıldı. Fuarın açılışına katılan protokol üyeleri, kurdeleyi birlikte kesti.
Fuarda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, 'Bizim medeniyetimizin ve dinimizin emri de ilk sözü de ´oku´ sözüdür' değerlendirmesini yaptı. Türkiye´de ilk olan üniversite içerisinde bulunan çocuk kütüphanesinin de hayırlı olmasını dileyen Yayman, yakın zamanda çocuk kütüphanesinin de açılışını yapacaklarını söyledi. Çin atasözünde,‘bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz´ denildiğini anımsatan Yayman, 'İnsan yetiştirmek için kolları sıvayan, kitap fuarları yapan, Türkiye´nin ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi´ni oluşturan İskenderun Teknik Üniversitesini tebrik ediyorum” dedi. Kırıkhan ve Reyhanlı Kültür Han Projelerinin uygulama ihalesinin yapıldığını anlatan Yayman, iki projenin 46 milyona mal olacağını ve 2019 yerel seçimleri öncesi iki projeyi de bitirecekleri belirtti. Yayman, Antakya´daki ´Uzun Çarşı´ proje ihalesinin ise 19 Kasım´da yapılacağını ifade etti.
İskenderun´da ilki gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirten İSTE Rektörü Dereli de, fuarın, ülkenin kültür ve sanatına etki edecek bir etkinlik olduğunu savundu. ´Kitaplar vazgeçilmez ve asla aldatmayan dostlardır´ sözünü anımsatan Dereli, kitaplarla buluşmak için sabırsızlan kitapseverlere teşekkür etti. Kentte yaşayan bazı kişiler de sosyal paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede, fuarın yetersizlik konusunda eleştirdi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, İSTE Rektörü Dereli ile açılışa katılanlar, İskenderun Teknik Üniversitesinde açılan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi´ni de ziyaret etti.

´Kitap okuyan toplumlar gelişebilir
1. İskenderun Kitap Fuarı´nı ziyaret eden Hatay Valisi Erdal Ata, yayınevi ile yazarların katıldığı fuar çadırını gezdi. Vali Ata, stantlardaki kitapları inceledi, yazarlarla sohbet etti. ta, “İskenderun´da kapsamlı bir kitap fuarını düzenlenmiş olmasına vesile oldukları için İskenderun Teknik Üniversitesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kitap okuyan toplumlar gelişebilir. Ümit ediyorum buraya gelen vatandaşlarımız bol bol kitap alır ve okur. Ben de okumak üzere çeşitli kitaplar aldım. Öğrencilerimizin de bu tür fuarlara katılımını önemsiyor ve teşvik ediyoruz. Kitabı, ilmi ve düşünebilen, yorumlayabilen bir nesil oluşturmayı çok istiyor ve bu çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Çocuk ve Gençlik Kütüphanesini de gezen vali Erdal Ata, kütüphanedeki minik kitapseverlerle sohbet edip, rektör Dereli´den üniversite´nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Ata, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin gelecekte olması planlanan halinin minyatürize edildiği, üç-boyutlu İSTE Master Planı Maketini de inceledi.


Anahtar Kelimeler: Kitap fuarında buluştular

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00