Kitap günleri sürüyor

İskenderun 2. Kitap Günleri Fuarı sürüyor. İskenderun Kitap Günleri Fuar, 15-24 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

GÜNCEL 19.10.2021 17:54:07 0
Kitap günleri sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun Kitap Günleri, 24 Ekim tarihine kadar saat 09.00 ile 22.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak.
İskenderun Atatürk Anıt Alanında düzenlenen ve cuma günü başlayan İskenderun Kitap Günleri Fuarının resmi açılışı, pazar günü yapıldı.

Şair ve yazarların imza günleri ve söyleşilerinin düzenlendiği İskenderun Kitap Günlerinin açılışına, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Lütfi Kaşıkçı ve Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay eski Milletvekili Orhan Karasayar, Kırıkhan, Belen, Payas, Arsuz ve Dörtyol belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları, meslek oladalı ve siyasi partilerin yöneticileri de katıldı. Açılışta İskenderun Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ve mehteran ekibi de katılımcılar için gösteride bulundu.

/resimler/2021-10/19/1759485867040.jpg

'Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir'
Kitap günlerinin açılışında konuşan belediye başkanı Tosyalı, 'Belediye olarak rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kentte farklı organizasyonlar ve faaliyetlere imza atıyoruz. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Kitap fuarları ise toplumun okuma alışkanlığı kazanmasında ve okuma kültürü geliştirmede çok önemli rol oynamaktadır' değerlendirmesinde bulundu. Tosyalı, İskenderun 2. Kitap Günlerinde 60 stant açıldığını, 50 yazar ile 80 yayınevinin katıldığını ifade etti.
Açılışa katılanlar stantları gezdi ve yazar-şairlerle sohbet edip, kitap aldı. kitap günlerinde düzenlenen söyleşiler ise yine Atatürk Anıtı Alanında ve kitap stantlarının bulunduğu yerin yanında kurulan ve söyleşi için düzenlenen çadır alanda yapılıyor.

/resimler/2021-10/19/1800141827562.jpg

Hataylı yazar ve şairlere iki stant
İskenderun 2. Kitap Günleri Fuarında Hataylı yazar ve şairler, açılan iki ayrı stantta okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalıyor. Hataylı yazar ve şairler, okurlarına kitaplarını imzalarken onlarla sohbet etti ve fotoğraf da çektirdi. Kitap gtnlerine katılan Hataylı şair ve yazarlar arasında Mustafa Erdoğ, Eşref Azgın, Nurullah Er, Nevra Çağlayan, Musa Göçer, Şükrü Çankır, Mete Aslan, Seval Beyazgül, Adil Çetin, Ali parlak , Selahattin Ölmez, Rıfat kara, Hasan Beğdaş ve Ceylin Savran´ın da arasında ler aldığı çok sayıdaki isim bulundu.

12 yaşında İngilizce öykü kitabı çıkardı
İskenderun 2. Kitap Günleri Fuarına katılan 15 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi Ceylin Savran, 3 yıl önce yazdığı İngilizce öykü kitabını imzalamak için Hataylı şair ve yazarların bulunduğu stantta yer aldı. İngilizce dersinde öğretmeninin yapılacak projelere puan vereceğini ifade etmesi üzerine İngilizce bir öykü hazırlayıp, onu çizdiği resimlerle geliştirdiğini ifade eden Savran, çok ilgi gören bu çalışmasının babasının isteği üzerine kitap olarak 200 adet basıldığını, çalışmasının çevresinde destek görmesi üzerine bin adet kitap olarak basıldığını ifade etti. Kitap, ormanda iki arkadaşın geçirdiği zamanın anlatıyor. Savran, ikinci kitap çalışmasının ise sürdüğünü ve bu çalışmasının bilim kurgu üzerine olacağını belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00