Kıyı mağduriyeti TBMM´de

Samandağ´da kıyı kenar çizgisi ile ilgili mağduriyetleri TBMM gündemine taşıyan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, tapusu iptal edilen 232 hak sahibininin bir kısmına tazminat ödenirken, bir kısmının dava açmasının bekl

HATAY 25.05.2019 10:19:31 0
Kıyı mağduriyeti TBMM´de

Oruç, bölgede bir hak gaspı yaşandığını savunarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a kıyı kenar çizgisinin üç yılı aşkın süre önce kesinleşmesine karşın yıllardır çözüm bekleyen bu konuda neden adım atılmadığını sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı´na verdiği önergesinde Milletvekili Oruç, “1976 yılındaki kıyı kenar çizgisi 2016 yılında tekrar onaylanmış, bu bilgi Samandağ´daki resmî kurumlara gönderilmiş olmasına rağmen halk bu konuda bilgilendirilmemiştir. Bu durumda onaylanmış çizginin dışında kalmasına rağmen tapusu iptal edilen vatandaşların hak gasplarına son verilmeli, tapuları iade edilmelidir” dedi.

232 tapuya iptal

Samandağ sahilinde kıyı kenar çizgisi nedeniyle yıllardır mağduriyet yaşayan tapu sahibi yurttaşların varlığına dikkat çeken Oruç, “Peyderpey açılan tapu iptal davaları ile usulüne uygun çizilmiş ve kesinleşmiş bir çizgi olmadığı için yasa gereği bilirkişiye çizgi çizdirilmiş ve çizginin içinde kalan 232 tapu iptal edilmiştir. Tapuları iptal edilen kişilerin bir kısmına tazminat ödenmiş, bir kısmının dava açması beklenmiş ve bahsi geçen mekanları tahliye etmeleri istenmiş, süreç uzadıkça uzamıştır. Bulunulan bu girişimler karşısında tapu sahipleri, kıyı kenar çizgisinin usulüne uygun şekilde tekrar çizilmesi gerektiğini dile getirmiştir” değerlendirmesini yaptı.

Tapular mülk sahiplerine iade edilecek mi?

Milletvekili Oruç, bakan kurum´a şu soruları yöneltti: “Mahkeme kararları ile tapu kaydı iptal edilen 232 taşınmazdan kaçı Bakanlığınızın 26.02.2016 tarihli 3096 sayılı olurunuzla onaylanmış olan kıyı kenar çizgisi dışında kalmıştır? Kıyı kenar çizgisi dışında kalan taşınmazların tapularının mülk sahiplerine iade edilmesi için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar var mıdır? Yoksa bu konuda çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 2016 yılında kıyı kenar çizgisi onaylanmış olmasına rağmen, neden halk bu konuda bilgilendirilmemiştir? Üç yılı aşkın süredir kesinleşmiş kıyı kenar çizgisi varken, yıllardır çözüm bekleyen bu konuda tarafınızca neden adım atılmamıştır?”


Anahtar Kelimeler: Kıyı mağduriyeti TBMM´de

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23