Kıyılmış tütün satışına 639 lira ceza

Hatay´da emniyet ve jandarmanın uyuşturucu ve hırsızlık olaylarına karşı düzenlediği operasyonlar, valilik tarafından açıklandı.

GÜNCEL 22.10.2020 09:50:33 0
Kıyılmış tütün satışına 639 lira ceza

İskenderun/SES

 Açıklamaya göre, İskenderun Jandarma Komutanlığı timleri de Karayılan Mahallesindeki Halk Pazarı mevkiinde, A.F. adlı kişinin tütün ticareti yetki belgesi olmadan 43 kilo kıyılmış ve sarmalık tütün sattığı tespit edildiğini ve kişiye 639 lira idari para cezası uygulanırken, kıyılmış ve sarmalık tütüne de Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlemesine Dair Kanunun kapsamında İskenderun Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındığı açıklandı.
Belen Jandarma Komutanlığı timleri, Benlidere Mahallesinde, yasadışı hint keneviri ekimi yapıldığı ihbarı üzerine ormanlık arazide yaptığı operasyonda, ellerinde çuval bulunan ve isminin A.Ö. olduğu tespit edilen kişinin çuvalları bırakıp kaçtığı, bırakılan çuvalların içerisinde kesilmiş vaziyette ve hasatı yapılmış 9.750 gram uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen kubar esrar maddesi, meşelik alan içerisine gizlenmiş şekilde hasatı yapılmış 189 kök kenevir bitkisi sapı ile damla sulamada kullanılan 200 metre plastik boru ele geçirildiği belirtildi. Dörtyol Jandarma Komutanlığı ise Yeşilköy Mahallesinde, Y.T. adlı kişinin bahçesinde bulunan 31... plakalı motosikletinin kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çalındığı, yapılan araştırmada motosikletin Gaziantep´te bulunan şüpheli A.K.isimli şahısta olduğunun tespit edilmesi üzerine şüpheli A.K. ile birlikte bulunan çalıntı motosikletin Dörtyol C.Savcısının talimatıyla yed-i emine teslim edildiği, A.K.´nin ise ifadesi sonrası serbest bırakıldığı belirtildi. Antakya Jandarma Komutanlığı, Serinyol Mahallesinde, A.A. adlı kişinin bahçesinden kaynak makinesi ile 2 mutfak tüpünün çalınması üzerine başlattığı soruşturmada, şüpheli olarak M.F. ile hırsızlık suçundan 7 kaydı bulunan K.H. isimli şahıslar olduğu kamera kayıtlarından tespit edildiğini ve sanıkların çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Haraparası Mahallesinde bir işyerinde yaptığı aramada, 277 paket gümrük kaçağı sigara, 196 adet cinsel içerikli hap, 24 adet cinsel içerikli enerji içeceği ele geçirildiğini ve T.D. isimli şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı açıklandı. Samandağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Sutaşı Mahallesinde oturan M. S.İ. adlı kişiye ait evinde yapılan aramada, evin bahçesinde 1 adet 3.5 metre olan ve banyoda saksılara ekili 17 adet boyları 50 cm ile 1.5 metre arasında değişen 18 kök Hint Keneviri Bitkisi ele geçirildi. Reyhanlı Emniyet maüdürlüğü ekipleri de, 79..... plaka sayılı araçta yapılan aramada; Daralı ağırlığı 974 gram olan Metamfetamin maddesi ele geçirildi, araçta bulunan R.K., E.A., S.E. ve İ.N. isimli yabancı uyruklu kişiler hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapma suçundan işlem yapıldı.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00