Kızıl Şahinlerin tedavileri tamamlandı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavileri tamamlanan 3 Kızıl Şahin, Belen Geçidi Tabiat Parkında doğal yaşamlarına ulaşmaları için bırakıldı.

HATAY 24.03.2022 15:09:27 0
Kızıl Şahinlerin tedavileri tamamlandı

Şahinleri uçurma etkinliği, MKÜ Veteriner Fakültesi ve Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay şubesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma Ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, 2021 yılında 211 yırtıcı kuş (Kartal, Şahin, Baykuş, ishak kuşu, Doğan Kerkenez, Atmaca, Karga, Çaylak, Kuzgun, Delice., Çoban aldatan) 72 su kuşu (Leylek, Pelikan, Yaban Ördeği, Balaban, Balıkçıl, Martı, Yalı çapkını, Su çulluğu, Kaşıkkaga ve Kıl Kuyruk Ördek, Boz Yelkovan, Buz Dalgıcı, Örümcek Kuşu), 36 diğer kuşlar (Ebabil, Kumru, Guguk kuşu, Kınalı keklik, Tepeli guguk, Bıldırcın Klavuzu, Kırlangıç, Güvercin) 10 yırtıcı memeli (Tilki, Çakal, porsuk, sansar) ve 20 memeli (Dağ ceylanı, Karaca, Kirpi, Yaban Tavşanı, Kirpi, Sincap) ve sürüngenler (Tosbağa ve Oluklu kertenkele) olmak üzere toplam 351 yaban hayvanından 154´ünün yeniden doğal yaşam ortamlarında kavuştuğunu belirtti. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, Altuğ, yabani yırtıcı kuşlardaki yaralanmalarında çoğunlukla kaçak avcılığın, su kuşları ve göçmen kuş yaralanmalarında ise göç yorgunluğunun etkili olduğunu söyledi.

Kızıl şahinleri uçurma etkinliğine MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Altuğ, Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Hatay Şubesi Veterineri İsmail Eminoğlu, MKÜ öğretim görevlisi Dr. Ömer Kırgız, araştırma görevlisi Oğuz Kaan Yalçın ile veteriner fakültesi öğrencileri ve MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları katıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29