Kızıl Şahinlerin tedavileri tamamlandı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavileri tamamlanan 3 Kızıl Şahin, Belen Geçidi Tabiat Parkında doğal yaşamlarına ulaşmaları için bırakıldı.

GÜNCEL 30.03.2022 15:12:00 0
Kızıl Şahinlerin tedavileri tamamlandı

Antakya/SES

Şahinleri uçurma etkinliği, MKÜ Veteriner Fakültesi ve Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay şubesi işbirliği ile gerçekleştirildi.
MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma Ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, 2021 yılında 211 yırtıcı kuş (Kartal, Şahin, Baykuş, ishak kuşu, Doğan Kerkenez, Atmaca, Karga, Çaylak, Kuzgun, Delice., Çoban aldatan) 72 su kuşu (Leylek, Pelikan, Yaban Ördeği, Balaban, Balıkçıl, Martı, Yalı çapkını, Su çulluğu, Kaşıkkaga ve Kıl Kuyruk Ördek, Boz Yelkovan, Buz Dalgıcı, Örümcek Kuşu), 36 diğer kuşlar (Ebabil, Kumru, Guguk kuşu, Kınalı keklik, Tepeli guguk, Bıldırcın Klavuzu, Kırlangıç, Güvercin) 10 yırtıcı memeli (Tilki, Çakal, porsuk, sansar) ve 20 memeli (Dağ ceylanı, Karaca, Kirpi, Yaban Tavşanı, Kirpi, Sincap) ve sürüngenler (Tosbağa ve Oluklu kertenkele) olmak üzere toplam 351 yaban hayvanından 154´ünün yeniden doğal yaşam ortamlarında kavuştuğunu belirtti. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, Altuğ, yabani yırtıcı kuşlardaki yaralanmalarında çoğunlukla kaçak avcılığın, su kuşları ve göçmen kuş yaralanmalarında ise göç yorgunluğunun etkili olduğunu söyledi.
Kızıl şahinleri uçurma etkinliğine MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Altuğ, Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Hatay Şubesi Veterineri İsmail Eminoğlu, MKÜ öğretim görevlisi Dr. Ömer Kırgız, araştırma görevlisi Oğuz Kaan Yalçın ile veteriner fakültesi öğrencileri ve MKÜ Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22