Kızılay Anaokulu açıldı

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından, Başbakanlık himayesinde hayata geçirilen ´81 il 81 anaokulu´ projesi kapsamında İskenderun´da yaptırılan Şehit Jandarma Astsubay kıdemli Çavuş Metin Kıldış Kızılay Anaokulunu

HATAY 15.02.2018 09:56:21 0
Kızılay Anaokulu açıldı

Berkay Arıkan/İskenderun

Hizmete açılan okul, Milli Eğitim Bakanlığına teslim edildi. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Anaokulu´nun açılışı, Başbakan Binali Yıldırım´ın Erzincan´dan videokonferansla katılımı ve Hatay Valisi Erdal Ata ile beraberindekilerin İskenderun´dan yaptığı canlı bağlantı ile yapıldı.

Anaokulunun açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve İskenderun İlçe Müftüvekili Mehmet Altunal´ın dua etmesi ile başladı.
Toplu açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, 'Az laf çok iş anlayışıyla çalışıyoruz. 81 ilde 81 anaokulu yapıyoruz. Bugün 12´sini açılışını yapacağız. Türkiye´deki okul öncesi eğitimin son 15 yılda 4-5 kat arttığı ve bu proje de sosyal sorumluluk projesidir. Devlet çocuklarımızın ihtiyacı olan okulları yapıyor ancak maşallah genç nüfusuz, okul yaşına gelen çocuklarımız, oldukça fazla bu da bizim için bir yük değil, bizim bir zenginliğimiz. Çünkü petrolünüz olur, biter, taşa, toprağa, binaya yatırım yaparsınız 50-100 sene ömrü var, gelir geçer ama insana yatırım yaparsanız, nesiller boyunca sonsuza kadar devam eder' dedi. Yıldırım, projede Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı, bağışçılar ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin aktif rol oynadığını söyledi. Bağışçılar ile Milli Eğitim Bakanlığının buluşturulduğunu ve herkesin sorumluluk üstlenerek, projenin hayata geçtiğini anlatan Başbakan Yıldırım, 25 inşaatın devam ettiğini de belirtti.
İskenderun´daki açılış töreninde konuşan vali Ata da, iş adamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan qanaokuluna anlamlı bir isim verildiğini ifade etti. Ata, 10 Ocak 2016 yılında Diyarbakır´ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış´ın adının, yapılan okula verildiğini söyledi.
Okulun açılış kurdelesi de vali Ata, İSTE Rektörü Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehidin babası İlyas Kıldış ve sehidin annesi, işadamı Atakaş ve Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay tarafından kesildi. Açılış törenine İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Türk Kızılayı İstanbul Şube Temsilcisi Murat Çalış da katıldı.
Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Anaokulu´nu gezen vali Ata ve beraberindekiler, Başbakan Yıldırım tarafından gönderilen hediye satranç takımlarını öğrencilere dağıttı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29