Kızılay herkesin hayatına dokunuyor

Kızılay derneği, Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği

GÜNCEL 16.05.2018 10:57:57 0
Kızılay herkesin hayatına dokunuyor

Nesrin Geyik/İskenderun

Gıda paketi, aşevleri, zekat, fitre modeli çalışmalarını sürdüren Kızılay, burs veriyor, aş dağıtıyor. Kızılay Derneği´nin bir diğer modeli ise üç dönem kurallı yönetim sistemiyle ilgili.
Kızılay Derneği İskenderun Şubesi´nin yönetiminde 3 dönemini tamamlamak üzere olan şube Başkanı Ümit Günay, her kesimin hayatına dokunan uygulamaları, Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği´nin ortak düzenlenen geleneksel Çarşamba Sohbetleri´nde paylaştı, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Üç dönem kuralından dolayı yönetimi yeni ekibe devretmeye hazırlandıklarını, ancak Kızılay´ın üst yönetiminde görev önerisini doğrulayan Ümit Günay, eski şube başkanları Celal Kadakal, Muhittin Top, Süleyman Saygılı ve dedesi Mehmet Günay´ı andı. Derneğin bağışlarla hizmet yürüttüğünü hatırlatan, sağlık alanında ise kan verme merkezleri ve ilkyardım noktalarına çekildiklerini ifade etti. Yine bağışlarla inşa edilen binanın yurda dönüştürüldüğünü ve önemli bir ihtiyaca cevap verildiğini aktaran Günay, aşevini de yurt bünyesinde başlattıklarını söyledi. Günay, “Bizim talimatımız; sokakta öğrencimiz kalmayacak, fakirse bizde burs veriyoruz. Biz normal ticarethane gibi fatura kesiyoruz, vergi ödüyoruz. Devletin ticaret hayatına uygulamış olduğu tüm kuralları uyguluyoruz. Hayır derneği pozisyonundayız aynı zamanda” diye konuştu.
Dernek bünyesinde eleman istihdam edildiğini, ancak gönüllü çalışmalara da açık alanlarının bulunduğunu kaydeden Günay, aşevi ve yurt için ihtiyaç duyulan mal ve malzeme alımlarının ise bölgeden karşılanmasında hassas davrandıklarını söyledi.
Özellikle Ramazan ayında evlere sıcak yemek servisinden dolayı gönüllü çalışmalara daha çok ihtiyaç duyduklarını da aktaran Ümit Günay, sorumluluk alanlarındaki bölgede Ramazan döneminde 400 aileye ulaştıklarını aktardı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57