Kızılay´da kongre yapılamadı

Kızılay Derneği İskenderun Şubesine, genel merkez tarafından 100 yeni üyenin kaydedilmesi üzerine yönetim kurulunun tamamanın istfa etmesi üzerine pazar günü yapılması gereken genel kurul, yapılamadı.

GÜNCEL 19.02.2019 10:40:36 0
Kızılay´da kongre yapılamadı

Akın Bodur/İskenderun

 Kongre giden 71 üye, yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için genel kurul bir hafta ertelendi. Genel kurulun yapılması için ilk toplantıda en az 94 üyenin bulunması gerekiyordu. Kızılay Genel Merkezi´nin 31 Aralık 2018 tarihinde, 91 üyesi bulunan İskenderun şubesine 100 yeni üye kaydı yapması üzerine Ümit Günay başkanlığında ve Nevzat Bozkurt, Mehmet Kayrat, Erdal Dönmez, Gökhan Dalkılıç, Sevinç Çakıcı, İsmail Karaboğa, Osman Nuri Kundakçı ve Seyfettin Yıldırım´dan oluşan dernek yönetimi istia etmişti.
Derneğin istifa eden başkanı Ümit Günay, dernekg enel merkezinin kararıyla yönetimi girmek isteyenlere ´önce Kızılaycı olacaksın´ diye seslendi. Günay, şu açıklamayı yaptı: 'Kızılay İskenderun´a Kan Merkezini açarken neredeydin? Kızılay İskenderun´a bina kazandırırken neredeydin? Kızılay üç kuruş dilenerek bina yaparken neredeydin? Kızılay´ın binası peşkeş çekilirken neredeydin? 2006 yılında sel olduğunda neredeydin? Kızılay 2010 yılında Antakya seline müdahale ederken neredeydin? 2009 da Dörtyol Çökek Yaylasında heyelan olurken neredeydin? Kızılay 2011´de Suriye krizine müdahale ederken neredeydin? Kan stoklarımız bitti derken neredeydin? Orman yangınları varken neredeydin? Kızılay çorba dağıtırken neredeydin? Nursan işçilerine çorba dağıtırken neredeydin? Arsuz´da Belen´de fukaralara yardım yaparken neredeydin. Kızılay öğrencilere yurt açarken neredeydin. Velhasıl en son ovada sel varken neredeydin? Haberiniz bile olmadığı tüzüğü ben yazdım, ben onayladım, siz neredeydiniz? 31.12.2018 gecesi mi hayırsever olmak aklınıza geldi? İskenderun Şubesinin yerini mi bilmiyordunuz? Yüz kişi birden mi hayırsever oldunuz? Neden siz bakan mısınız, vekil misiniz, bürokrat mısınız da Ankara´ da üye oldunuz.? Bizim göremediğimiz kime ne faydanız oldu? Geçmişinizden tereddütünüz mü var? Yıllarca üye olan vatandaşlarımızdan ne fazlalığınız var? Niye üye olduğunuzu bile bilmiyorsunuz. Kızılay´a bağış yaptın mı, kan verdin mi, çorba dağıttın mı, adak kurbanı mı bağışladın? Nereden geldi bu Kızılay sevgisi? Kızılay size itibar mı sağlayacak? Fakir fukaranın hakkında gözünüz mü var? Kızılay´ın binasını kime söz verdiniz? Adak kurbanları iştahınızı mı kabarttı. Kimlere ne ne söz verdiniz. Birden bire talimat mı geldi. Yerel seçim arifesinde neden bu yolu izliyorsunuz? Milletin en güzide kurumunu ve saygın insanlarını yıpratıyorsunuz? Siyasi tehditler beni yıldıramaz. Kızılayı´n malı milletin emanetidir. Size son uyarım. Hepinizin künyesini biliyorum. Kızılay´ı gerçek emek verenler, gerçek üyeleri yönetecek.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29