Kızılay´dan Gençlik Kampı

Türk Kızılayı İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş ve Aydın Efeler´in yanı sıra Arsuz Uluçınar Gençlik Kamplarında gençleri misafir edecek. Gençler, ilk yardım, afete hazırlık gibi eğitimlerin yanında söyleşi ve e

GÜNCEL 22.06.2019 09:29:12 0
Kızılay´dan Gençlik Kampı

Orhan Yıldız/İskenderun

Türk Kızılay´ın Türkiye genelindeki gençlere yönelik yaz kampları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran-Eylül arasında kapılarını açıyor. 2019 yılı yaz döneminde hizmete açılan Türk Kızılay İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar ve Aydın Efeler Gençlik Kampları 81 ilden yüzlerce başarılı genci buluşturacak. Gençler eğitim, kültürel geziler, eğlence, etkinlik, söyleşiler, geleneksel sporlar, outdoor sporları, trekking gibi aktivitelerin olduğu kamplarda hem iyi zaman geçirme hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatını bir arada bulacak.
Türk Kızılay, genel kampların yanı sıra bu yıl tematik kamplar da düzenleyecek. Teknolojiden uzak, katılımcıların kendi ürünlerini yetiştireceği “Teknolojisiz Üretim Kampı”, çocukların yazılımla buluşmasını sağlayarak robotik kodlama ve arduino çalışmaları yapacağı “Yazılım Kampı”, çocukların şair ve yazarlarla buluşarak atölyelerle yazarlık çalışmaları yapacağı “Yazarlık Kampı”, yine engelli bireylerin tatil yapma olanağı bulacağı “Engelsiz Kamp” bu yıl belirlenen tematik kamplar oldu.

Gençlere ilk yardım ve afete hazırlık eğitimi
Gençlik kamplarına katılan öğrenciler, lider öğretmenler eşliğinde afete hazırlık, ilk yardım, iletişim ve takım çalışması, proje yazma, Türk Kızılay´ın faaliyetleri konusunda bilgilendirici eğitimlerinin yanı sıra halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilkyardım gibi onlarca istasyonda dolu dolu bir kamp dönemi geçirecek. Aynı zamanda tatil yapma fırsatı da bulacak gençler gezi, yürüyüş, yüzme, okçuluk, bisiklet, paintball, gibi aktivitelerden de ücretsiz yararlanabilecek. Sivil Toplum Kuruluşları, bilim insanları, yazarlar, akademisyenler ve alanında uzman kişilerin katılımıyla hazırlanan bilgilendirici seminerlerin yer aldığı kamplarda, spor, sanat ve eğitim alanlarında da gençlerin becerilerini ortaya çıkarmalarına imkân tanınıyor. Gençlik kamplarında her devrenin son akşamında öğrenciler bir hafta boyunca yaptıkları çalışmaları ‘Veda Sokağı´nda katılımcılara sunuyor. Ailelerin de katılabildiği veda sokağında kamp ateşi yakarak etrafında çember oluşturan öğrenciler, daha sonra atık malzemelerden hazırladıkları çeşitli görsel ürünleri sergiliyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57