Kızından anneye konteynerde doğum günü etkinliği

Acılar arasında mutluluğu yakalamaya, sevgiyi paylaşmaya çalışıyor, İskenderunlu depremzedeler.

GÜNCEL 31.12.2023 18:43:00 0
Kızından anneye konteynerde doğum günü etkinliği

6 Şubat depreminde Arsuz’un Nardüzü mahallesinde yaşadığı evin ağır hasar alması üzerine, Üsküdar Belediyesinin İskenderun’da yaptığı konteyner kentte yaşamaya başlayan Melek  Bayraktar, doğum gününü ve yeni yılı konteynırda kutladı.

“Her şeyimiz altüst oldu”

Bayraktar, “Depremle birlikte her şeyimiz altüst oldu. Beş katlı apartmandaki evimiz 6 Şubat‘ta ağır hasar aldı ve yıkıldı. Şimdi ne olacağı, ne olacağımız belirsiz. Evimizi yeniden yaptırmak için para gerekiyor ama paramız yok. Krediyi ödeyecek durumumuz da yok. Deprem sonrası her şey altüst oldu. Psikolojimiz de çok kötü” değerlendirmesinde bulundu. 
31 Aralık tarihinin kendisinin doğum günü olduğunu belirten Bayraktar, deprem sonrası psikoloji ve moralinin bozulması nedeniyle lise öğrencisi kızı Melike’nin moral vermek için konteynır önüne balon ışık ve çiçeklerle süsleyerek, doğum günü ve yeni yıl kutlaması planladığını anlattı. Melek Bayraktar, konteyner süslemesinin kızı ve arkadaşlarının dayanışması ile gerçekleştiğini söyledi.

Doğum günü dileği “evi” oldu

6 Şubat tarihli depremde Iskenderun Arsuz ve Hatay’ın diğer ilçelerinde bir çok yakını ve arkadaşlarını kaybettiklerini ifade eden Bayraktar, “ Yeni yılda ve doğum gününde dileğim evim. Evimi diliyorum” dedi.
Lise son sınıf öğrencisi Melike ise annesinin doğum günü hazırlığına yaklaşık bir ay önce başladığını ve hepsi konteynerde yaşayan altı arkadaşının katkısıyla sürdürdüğünü ifade etti. “Annemin morali” nasılsa benimki de öyle. Annemin morali kötü, benimki de kötü” diyen Melike, şöyle konuştu: “Annem çok mutlu olsun istedim ve son bir ayda doğum günü hazırlığını yaptım. O mutlu olurken ben de mutlu oldum. Çünkü annem benim her şeyim.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19