Kızkalesi ödülü, Milli´ye

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3.´sü düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri yapıldı.

3.10.2017 10:29:40 0
Kızkalesi ödülü, Milli´ye

Berkay Arıkan

 ´Basın ve kadın´ konulu çalıştayın da yapıldığı etkinlikte, 16 ilden gazeteciler de yaptıkları çalışmayla ödül aldı. Etkinliğe 16 il (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Aksaray, Konya, Niğde, Karaman, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara) ve KKTC´den gazeteciler ve 9 üniversiteden akademisyenler katıldı.

İskenderun´a tek ödül
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 16 ili kapsayan 3. Kızkalesi Yerel Medya Günlerinde, gazetemiz muhabiri de olan Burak Milli, Anadolu Ajansına yaptığı haberlerle ´yılın en iyi ajans muhabiri´ ödülünü aldı. 11 üniversitenin akademisyenleri ile Erdemli Belediyesinden oluşan seçici kurul, ´yılın en iyi ulusal haber ajansı yerel temsilcisi´ ödülünü Anadolu Ajansı İskenderun Muhabiri Burak Milli´ye verdi. GBu yıl üçüncüsü düzenlenen Kızkalesi Yerel Medya Günlerinde, gazetemiz ilk iki yıl da haber dalında ödül almıştı. 3. kez düzenlenen Kızkalesi Yarışmasında gazetemiz çalışanları her yıl ödül kazanmış oldu.

Antakya´ya 2 ödül
Kızkalesi Yerel Medya Günlerinde Antakya´dan da Güney rüzğarı Dergisi sahibi Mehmet Ali Solak 'Türkçe´yi en iyi kullanan dergi´q' kategorisinde, Mazman Radyo´dan Mithat Öztürk de ´en iyi radyo programı´ kategorisinde ödül aldı. Kızkalesi Yerel Medya Günlerinde Hatay´da çalışan gazeteci ve radyocular toplam üç ödül almış oldu.

´Gazetecilerin sorunları bizim de sorunumuzdur´
Erdemli kaymakamı, kamu kurumlarının yönticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını söyledi. Erdemli Belediyesinin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini anlatan Tollu, şunları söyledi: “Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin iletişim fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçeyzi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip, Erdemli´yi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Üniversitelere kadar, gazeteci dostlardan, ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız.'
´Medya ve Kadın´ adı çalıştayda da iletişim fakültelerinin akademisyenleri tarafından sunumlar yapıldı, gazetecilerin yönelttiği sorular yanıtlandı. Kadının medyada yer alış şekilleri, kadına şiddet haberleri, kadının medyada cinsel obje olarak görülmesi, kadın gazeteciler, göç eden kadınlarla ilgili haberler gibi konular üzerinden gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesinin de önümüzdeki günlerde hazırlanacağı açıklandı.
Çalıştayda sunum yapan akademisyenler arasında Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Tülay Atay Avşar da bulundu.


Anahtar Kelimeler: Kızkalesi ödülü Milli

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00