Kızları Ayşe Figen Ülkümen-Arlı ile Haluk Arlı'yı yazdı

Kızları Ayşe Figen Ülkümen-Arlı ile Haluk Arlı'yı yazdı

GÜNCEL 7.02.2024 13:02:00 0
Kızları Ayşe Figen Ülkümen-Arlı ile Haluk Arlı

Kızları Ayşe Figen Ülkümen-Arlı ile Haluk Arlı'yı yazdı

Ayşe Figen Ülkümen-Arlı

1956 İskenderun doğumlu. Almanya’da başladığı yüksek öğrenim hayatını yarıda bıraktı, memleketi İskenderun’a tekrar yerleştikten sonra, 1972 yılında ilk defa başladığı ve baba mesleği olan gazetecilik bayrağını 30 Kasım 1988’de SES Gazetesi’ni eşi Haluk Arlı’yla kurarak devraldı. 35 yıl boyunca halkın nabzını dürüst, ilkeli habercilik anlayışıyla tuttu ve herkesin Ses’i oldu. Yerel basında önemli bir yere sahip olan Ses Gazetesi ile kentin belleğini oluşturdu.  

Edebiyata, Tarih’e, bilime, araştırmaya, yorumlamaya, insana ve insana dair her şeye meraklıydı, hayattan keyif alır ve çevresindekilerin de alması için elinden geleni yapardı. 7’den 77’ye herkes ile dost olabilir, sohbet edebilirdi. Onu saatlerce dinleseniz sıkılmazdınız. Başkalarının hikayelerini de saatlerce dinleyebilir, derdinizi dert edinir, çözmek için elinden geleni yapardı. Hayvanları, çocukları ve insanları severdi. Ben değil biz’ciydi. Kızlarına ve memleketine düşkündü ve herkesin önce kendi kapısının önünü süpürmesinin gerekliliğinin bilinciyle Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna Kültür Sanat Derneğini kurdu ve kente çeşitli etkinliklerle katkı sağlamaya devam etti. 5 dil biliyordu, evli ve 3 kız çocuğu annesiydi.

 

Haluk Arlı

 

1952 Ankara’da doğumlu. Bonn Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu.  

Almanya’da tanıştığı Ayşe Figen (Ülkümen) ile evlendikten sonra bir kış günü ılık havasına ve palmiyelerine hayran kaldığı İskenderun’a yerleşti. Yıllarca memleketini özlese ve sıcağından şikâyet etse de bir gün kızlarına “Varsa bir sevgiliniz kışın getirin İskenderun’a tanışmaya” diyecek kadar İskenderunlu oldu.  

Bir süre mimar olarak çalıştıktan sonra 30 Kasım 1988 yılında eşi Ayşe Figen Arlı’yla Ses Gazetesini kurdu. İlk dönemlerinde ofset baskı ve bilgisayar kullanmayı bilen kimse olmadığından gazetenin A’dan Z’ye her şeyini kendileri yaptılar. Habercilik, spor muhabirliği, baskı, dizgi, dizayn, gazete katlama ve dağıtma...  

Ses Gazetesi dürüst ve güvenilir bakış açısıyla kendine yer buldu ve yıllar boyunca aralarına katılan arkadaşlarıyla “Halk’a Hizmet” mantığı ile sayılan ve sevilen bir yayın organı, bir aile olarak hayatına devam etti.  

Ses Gazetesinin yerel basında önemli bir yer edinmesine ciddi katkılarda bulundu ve 30 sene boyunca Ses Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğünü yaptıktan sonra 2008 yılında Belediye Başkan Yardımcılığına seçilerek memleketine başka bir şekilde katkı sunmaya devam etti ve emekli oldu. Teknolojiyi, müzik dinlemeyi, mutfakta vakit geçirmeyi, güzel yemekler yaratmayı, Fenerbahçe’yi ve kızlarını severdi. Dürüst, sessiz ve bilgiliydi.  Sevdiklerinin yanında konuşkan ve dolu dolu hikayeleri olan biri olurdu. Onu yakın tanıyanlar muzip ve esprili olduğunu bilirdi. 3 dil biliyordu, evli ve 3 kız çocuğu babasıydı.


Anahtar Kelimeler: Kızları Figen Ülkümen- Haluk ' yazdı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00