“KKTC ve Hatay bağı güçlenecek”

Başbakan Tatar´dan HADO yorumu

GÜNCEL 28.10.2019 10:42:54 0
“KKTC ve Hatay bağı güçlenecek”

Orhan Yıldız/SES

Zeytinyağı Festivaline katılmak üzere Altınözü Belediyesi´nin davetlisi olarak Hatay´a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Arsuz Madenli´den Magimagusa arasında başlatılacak deniz otobüsü seferlerinin Hatay kadar kendileri için de önemli olduğunu belirtti.
Türkiye ile kardeşlik, kültürel, ekonomik ve siyasi bağları güçlendirdiklerini ifade eden Başbakan Tatar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaretinde ulaşımda kurulacak deniz seferi bağlantısının Hatay´la da ekonomik bağları güçlendireceğini söyledi. Başbakan Tatar, “Ulaşım ve teknoloji ile birlikte daha da yakınlaşmış vaziyetteyiz. Eskiden sadece İstanbul ve Ankara´ya seferler varken şimdi ise Hatay´a bile günde iki üç sefer düzenlenmekte. Öğrencilerin ve iş insanlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin ekonomisine katkısı oldukça fazla. Bizler her türlü ulaşımın, imkânın bağlarımızı ve ekonomik çıkarlarımızı daha da pekiştireceği inancındayız. HADO´nun başarılı olacağına inanıyorum. Uçak seferlerinin daha pahalı olmasından kaynaklı projenin çok yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İnşallah HADO en erken süre içerisinde başlar ve ekonomik bağlarımız güçlenir” dedi.
HBB Başkanı Lütfü Savaş da 3,5 saatlik Hatay-Gazimagusa demiz otobüsü seferinin ilk durak olacağını, daha sonra Mersin ve Beyrut´a sefer düzenlemeyi planladıklarını söyledi. EXPO 2021´in Hatay´a önemli bir ivme kazandıracağını, KKTC´nin de içerinide yer almasını istediklerini belirten Savaş, şunları ifade etti: “Sizleri çok önemli çalışmamız olan HADO projesi ile ziyaret etmiştik. Dar bütçeli işçilerimizin ve öğrencilerimizin deniz otobüsü ile gidip gelmelerinin daha uygun olduğunu düşündük. HADO sadece Hataylı vatandaşlarımızı değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde yaşayan soydaşlarımızı da sevindirecek bir proje. 3 buçuk saat süren deniz otobüsü ile halkımız daha konforlu yolculuk yapabilecekler. Sayın Valimiz ile de kısa bir süre önce bu konu ile alakalı imza attık. HADO´yu bu sene gerçekleştirmek istiyoruz. Ve ilk durağımız Gazimagusa olacak. Daha sonra da Mersin ve Beyrut´a seferler düzenlemeyi planlıyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57