Kolay ve pratik program anlatıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE´nin haftalık Teknoloji Sohbetleri´nde Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahit Çalışır, “Bir işi

EĞITIM 2.12.2017 09:00:53 0
Kolay ve pratik program anlatıldı

 

Yatırımlarda istatistiki verilerin kolay, hızlı ve güvenirliliğinin değerlendirilerek, veri analizinde yenilikçi yaklaşım ile lojistikte R programlama dilinin olanaklarının ele alındığı etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Vahit Çalışır, R ile programlama, ulaştırma planlamalarında R uygulamaları, lojistik modelleme ve R´nin sağladığı kolaylıklar, sosyal medya ve internet alanında R´nin kullanımı, istatistiksel analizde R´nin pratik yönü ve yazılım olarak R arayüzleri konusunda katılımcılara bilgi verdi, uygulama yaptırdı.

Ücretsiz ve isteğe göre tasarlanabiliyor
Verilerin nereden bulunabileceğini, nasıl kolay analiz edilebileceği ve görselleştirilebileceğinin konuşulduğu, programlama dilinin arayüzüyle ilgili uygulamanın da yaptırıldığı etkinlikte bir işletmede geriye dönük analiz yapılamamasının ileriye dönük tahminleri de zorlaştırdığı vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çalışır, buna imkan da veren R programlama dilinin ücretsiz olduğunu, isteğe göre tasarlanıp şekillendirilebileceğini kaydetti.

Planlamayı da kolaylaştırıyor
Hazır verileri hazır programlara girerek ortaya çıkarılan basit sonuçların, net sonuçlar elde etmeyi engelleyebildiğini de sözlerine ekleyen Çalışır, “Tamamen sizin isteğinize göre tasarlayıp, şekillendirebileceğiniz, ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz R programlama dili ile ulaşmak anlamlı ve kaliteli istatistiki sonuçlara daha kolay ulaşabilirsiniz. Unutmayınız ki, bir işin yapılmış olması tek başına önemli ve yeterli değildir, stratejik plan dâhilinde etkin kullanılabiliyor olması daha önemlidir. R programlama diliyle oluşturduğunuz bir çalışma, hem verinin daha rahat bir biçimde dijital ortama aktarımını, hem arşivlenmesini hem de geleceğe yönelik planlar oluşturmanızı kolaylaştırılacaktır” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00