Kolej takımına ´sunum ödülü´

Fırst Lego League etkinliği

EĞITIM 22.02.2019 11:03:40 0
Kolej takımına ´sunum ödülü´

İskenderun/SES

Bilim Kahramanları Derneği, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinde de yapılan FIRST LEGO League (FLL) etkinliğini yaptı. FLL etkinliğinin, tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak düzenlendiği açıklandı. Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, iki-üç ay öncesinden robot tasarlayıp, program yazıp, özgün çözümler ürettiği ve tiyatral sunumla anlattığı belirtildi.
Genç ve çocukların 04-10 kişi arasında kurduğu takımların yerel, ulusal uluslararası turnuvalara katılma hakkı da kazandığı açıklandı. Gençler ve çocuklar 04-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Etkinliğe katılan İskenderun Bahçeşehir Koleji takımının, ekim ayından beri üzerinde çalıştığı ve teması ´Into Orbit uzay serüvenleri´ adı altında oluşturdukları projelerinde uzaya çıkan astronotların yaşam kalitesini arttırmak ve sorunları tespit edip bu sorunlara çözüm ürettiği kaydedildi.
Ankara´da ODTÜ´de düzenlenen turnuvaya 9 öğrenci ve 2 öğretmenle katıldığı ifade edilen kolejin açıklamasında, 'Öğrenciler tiyatral başarının yanısıra keman, orgla da özdeğerleri tam çıktı. FLL değerleri olan ´biz bir takımız, koçlarımızın ve de danışmanlarımızın rehberliğinde çözüme ulaşmak için işleri biz yaparız, arkadaşça rekabet kurallarına uyarız, keşfettiklerimiz kazanmaktan daha önemlidir, deneyimlerimizi başkalarıyla paylaşırız, yaptığımız her şeyde duyarlı profesyonellik gösteririz ve eğleniriz´ özelliklerini göstererek takım ruhunu turnuvada sergiledi. Takımımız, juriden ‘projeyle ilgili en iyi sunum ödülü´nü aldı' ifadesine yer verildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29