Kolejden ´fener alayı´

Türkiye Cumhuriyetinin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 95. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

GÜNCEL 26.10.2018 10:37:49 0
Kolejden ´fener alayı´

Orhan Yıldız/İskenderun

Kentteki bazı okullar Cumhuriyet Bayramı hazırlığını sürdürüyor. İskenderun´daki Cumhuriyet bayramı kutlaması 28 Ekim pazar günü saat 13.00´da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Atatürk Anıtına, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı, tarafından çelen sunulacak, saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak. 29 Ekim Pazartesi günü saat 09.00´da da kaymakamlık makamında kaymakam Recep Soytürk ve kent protokolü, kutlamaları kabul edecek. Geçit töreni ise ayrı gün saat 09.30´da Atatürk Anıtında başlayacak. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ün günün önemi hakkında konuşma yapacağı etkinlikte, öğrenciler şiirl okuyacak, halk oyunları de gösteri yapacak; çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de törenle verilecek. Ardından da geçit töreni ve yamaç paraşütü gösterisi yapılacak. 29 Ekim Pazartesi günü saat 10.00-17.00 arasında kentteki Deniz Üs komutanlığı limanında bulanan savaş gemisi ile İskenderun Deniz Müzesi de ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak.

ADD şubesinden Cumhuriyet yemeği
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi de Cumhuriytet Bayramı nedeniyle 27 Ekim Cumartesi günü Karaağaç´taki Beyaz Saray Restaurantta Cumhuriyet yemeği düzenleyecek.
Kentteki sivil toplum kuruluşları ADD İskenderun şubesi önderliğinde ve halkın katılımıyla 20 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek geçit töreninde kortej oluşturup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile de yürüyecek.

Okuldan fener alayı
İskenderun ve Belen bölgesinde özel eğitim veren Bahçeşehir Koleji, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, İskenderun´da fener alayı düzenleyecek. 28 Ekim Pazar günü saat 19.30´da İskenderun´daki Metoroloji Müdürlüğü önünden başlayacak fener alayı yürüyüşü, Atatürk Anıtında sona erecek. Yürüyüşe katılan öğrenci ve öğretmenler alanda saygı duruşu, yapacak ve İstiklal Marşı´nı okuyup, şarkı marşları söyleyecek. Okul müdürü Mustafa Uçan, 'Mustafa Kemal Atatürk´ün kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olduğu Cumhuriyet´imizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz. Bizler de İskenderun Bahçeşehir Koleji olarak bu kutlamalar çerçevesinde İskenderun´da bir fener alayı düzenlemek için hazırlıklara başladık. Fener alayına, öğrencilerimiz ve aileleri, öğretmenlerimiz ve personellerimizin aileleri, akrabaları, yakınları katılacak. Fener alayı kortejimizde Bahçeşehir Koleji Bando Takımı, Türk Bayrağı taşıyan öğrenciler, büyük boy Atatürk posteri taşıyan öğrenciler, Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili sözlerden oluşan döviz ve pankartları, bayrak ve resimleri taşıyan öğrenciler ve katılan aileler olacak' açıklamasını yaptı. Yürüyüşe katılanların giysi olarak Türk Bayrağı tişörtü, Atatürk tişörtü, kırmızı-beyaz kıyafetler tercih etmeleri ve evlerindeki bayrakları, Atatürk resimlerini getirmeleri de günün anlamına ilişkin uygun olacağı konusunda önerildi.
Antakya Rotary Kulübü de Cumhuriyet´i birlik içinde coşku ile kutlamak, değerlere sahip çıkmak, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizde farkındalık ve bilinç oluşturmak amacı ile 27 Ekim Cumartesi Sümerler Amfi Tiyatrosunda bir Cumhuriyet Konseri düzenledi. konserde elde edilecek gelirin tamamı polio (çocuk felci) aşısı ve öğrenci bursları için değerlendirileceği açıklandı. Konserde çocuk felci hastalığı hakkında bilgilendirme yapacaklarını da belirten Antakya Rotary Kulübü Başkanı Gülnaz Habip, konserde 'O Ses Türkiye' yarışması finalisti Ali Mert Habip ve Jilet Grubunun sahne alacağini ifade etti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mesleki Edindirme Kursları (HATMEK) gitar bölümü öğrencileri, Cumhuriyet´in ilanınn 95. yıl dönümü kapsamında konser verdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım´ın da katıldığı konserde, Cumhuriyet´in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı da okundu. konserde konuşan Savaş, “29 Ekim 1923´te Türk milleti müthiş bir kurtuluş mücadelesi ve ardından kuruluş mücadelesi verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün sağlam temeller atarak kurduğu Cumhuriyeti, 95 yıldır yaşatmaya ve onun faziletlerinden yararlanmaya çalışıyor, bize bahşedilen bu topraklara hep birlikte sahip çıkıyoruz” dedi.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, '95 yıl önce bu topraklarda yaşanan bağımsızlık mücadelesi, eşsiz bir aydınlanma hareketine dönüşerek ulusal egemenliği temel alan Cumhuriyet devrimini doğurmuştur. Tüm dünya medeniyetlerinin gizlenemez bir hayranlıkla izlediği bu devrimin mimarı ve öncüsü olan Atatürk´ün ilke ve devrimlerini özümsemek bizlerin asli görevi olmalıdır. 29 Ekim; köleleştirildiği sanılan bir toplumun ve tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir medeniyetin ayağa kalkışı; savaş ve yoksulluktan bitkin bir halkın karanlıktan çıkıp geleceğe umutla bakmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük eserini bizlere emanet ettiği gündür' ifadesine yer verdi. Defne Belediyesi ve ADD işbirliği ile 29 Ekim Pazartesi günü Akdeniz Defne Evi´nde, Cumhuriyet Balosu düzenlenecek.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29