Konferansın sonuç bildirgesi yayımlandı

Antakya'da düzenlenen 21. Yüzyılda Göç ve Eğitim” temalı VIII. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi’nin sonuç bildirgesi yayımlandı.

HATAY 26.10.2022 12:54:00 0
Konferansın sonuç bildirgesi yayımlandı

Konferans, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenmişti. Kongrenin sonuç bildirgesine göre, Türkiye’de 938 bin Suriyeli öğrenci farklı eğitim kademelerinde eğitim görüyor.

160 yüz yüze ve 125 çevrimiçi olmak üzere toplam 285 bildirinin sunulduğu kongreye ulusal ve uluslararası yedi çağrılı konuşmacının katıldığı, bir panel ve bir atölye çalışmasının gerçekleştirildiği kaydedilen HBB'nin açıklamada şunlara yer verildi: "Veriler, bu sayının Türk eğitim sistemi içerisinde hem Türk öğrencilere verilen eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkileyebileceği hem de göç ile Türkiye’ye gelen okul çağındaki çocukların uyumu açısından dikkate alınması gerektiğine işaret ediyor. Bilimsel araştırmalar, göç ile gelen çocukların eğitim sürecinde özellikle dil konusunda diğer öğrencilerle sosyal ve kültürel uyum konusunda sorun yaşadıklarına, bu öğrencilerin karşılaştığı en önemli sorunun, ortak ve resmi dil olan Türkçe’nin yeterince etkin kullanılmaması olduğun gösteriyor. Bildirgede, göçün bir krize dönüşmemesi için eğitimle ilgili konuların üzerine eğilmenin önemine yer verildi."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19