Konteyner kentlerde yangına karşı tatbikatlı önlem

Hatay’da artan konteyner ve çadır yangınının ardından İtfaye Dairesi tarafından konteyner kentlerde tatbikat düzenledi. Hem öğrencilere hem konteyner kent sakinlerine yangından korunma yol ve yöntemleri anlatıldı.

15.12.2023 08:13:00 0
Konteyner kentlerde yangına karşı tatbikatlı önlem

Hatay'da çadır ve konteynır yangınları giderek artıyor. Son günlerde yaşanan çadır ve konteyner yangınlarının ardından itfaiye ekipleri tatbikat ve eğitimlere hız verdi. Tatbikatlar aslında başka bir gerçeği de ortaya koyuyor. Son bir hafta içinde yaşanan çadır ve konteynır yangınları, kış mevsimiyle birlikte ağırlaşan barınma koşullarını…    

14 Aralık’ta Antakya Organize Sanayi Bölgesi yanında kurulu Nato Çadırkent içinde bulunan Antakya Lisesi öğrenci ve çalışanlarına yangından korunma eğitimi verilip, yangın tatbikat düzenlendi. Aynı gün Antakya ve Defne İtfaiye İstasyonu ekipleri, Yayladağı ilesinde bulunan Kapalı Ceza ve Tutuk Evi çalışanlarının yanı sıra Antakya’ki Katar 2 Konteyner Kent sakinlerine de yangınla mücadele konusundaki farkındalığın artırılması için yangından korunma eğitimi verildi.

Tatbikatlar öncesinde ise konteyner yangıları dikkat yaşanmıştı. Antakya İlçesi Derince Mahallesinde bulunan Konteynerkent’te yangın meydana geldi. Serinyol İtfaiye Müfrezesi ekiplerinin olay yerine zamanında ulaşarak, yangın kısa sürede kontrol altına alındı. İskenderun’da Çay Mahallesi Tren Garı yanında bulunan Konteyner Kent’te meydana gelen konteyner yangını, ekiplerin olay yerine hızlı bir şekilde intikal etmesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralanma yaşanmayan yangında konteyner ve eşyalarda maddi hasar meydana gelmiştir.

12 Aralıkta meydana gelen bir çadır yangınına da müdahale zamanında yapıldı. İskenderun İlçesi Suçıkağı Mahallesinde meydana gelen diğer bir çadır yangını ekipleri, özverili çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alındı.

Antakya İlçesi Habib-i Neccar Mahallesinde bulunan çadırda 6 gün önce meydana gelen yangın ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alındı. Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi Primemall AVM arkasındaki alanda kurulu çadır yanmaya başladı. Yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Samandağ İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Malik Yılman Caddesindeki çadır yangını da kısa sürede kontrol alıntına alındı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19