Konukoğlu: Çaba ve emekle öğrenin

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin Tecrübe Paylaşımı konferansında konuşan Konukoğlu, deneyimlerini ‘İşin hilesi dürüstlüktür´, ‘Rüzgar Durdu ise asılın küreklere´ ve ‘İyi bir yönetici olmak´ başlıkları altında paylaşt?

GÜNCEL 25.04.2018 11:32:49 0
Konukoğlu: Çaba ve emekle öğrenin

Sadet Berkyürek/İskenderun

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Tecrübe Paylaşımı konulu konferansta İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileriyle iş ve yaşam deneyimlerini paylaştı. Konukoğlu, “İşi öğrenmek için ilk önce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız” dedi.
İSTE Merkez yerleşkesi Denizcilik Fakültesi Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Konukoğlu, babasından öğrendiklerini aktardı, deneyimlerini ‘İşin hilesi dürüstlüktür´, ‘Rüzgar Durdu ise asılın küreklere´ ve ‘İyi bir yönetici olmak´ başlıkları altında paylaştı. İş yaşamında kademeleri çıraklıktan kalfalığa uzanan bir öğrenme süreciyle geçtiğini anlatan Konukoğlu, öğrencilere internet çağının şansını yaşadıklarını hatırlattı.

“Eti senin kemiği benim”
“Tecrübe Paylaşımı” konulu konferansta Konukoğlu, şöyle konuştu: “Babam beni ustanın yanına getirdi ve ustaya dedi ki; ‘Eti senin kemiği benim´. Bana da ‘Burda baba yok. Baba evde, burada patron diyeceksin´ dedi. Bana altı ay süpürge tutturdular, işe yerleri süpürmekle başladım. Biz böyle çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilkönce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız.”

“Şanslısınız, internet çağındasınız”
Çekirdekten yetişmenin kendisine ‘doğru idarecilik yapmayı´ da öğrettiğini sözlerine ekleyen Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler çok şanslısınız artık internet çağında yaşıyoruz. İstediğiniz bilgiye istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Biz bu kadar şanslı değildik. Benim kendimi yetiştirmem için babamın işletmesinde 15 yıl usta olarak çalışmam gerekti. Nitekim babam vefat ettikten sonra şirketin başına geçince babamın ne kadar doğru bir karar aldığını anladım ve tekstil alanında dev bir marka haline geldik

Fikir babası Konukoğlu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapın İSTE Rektörü Dereli, İSTE´de de uygulamaya konulan İş Dünyasıyla Entegrasyon Programının fikir babasının Abdülkadir Konukoğlu olduğunu hatırlattı. Gaziantep´te ortak çalışma yürüttüklerine de işaret eden Rektör Dereli, “O zaman Gaziantep Üniversitesinde yaptığımız bir çalışma için kendisiyle birlikte olduğumuz bir programda bize Gaziantep Üniversitesi´nden kendisine başvuran çalışanlara 6 aylık bir oryantasyon programına tabi tuttuğunu, bize bunun üniversitelerde öğrenciyken yapılmış olmasının öğrenciler için daha faydalı olacağını belirtmişti. Bizde bu fikirden yola çıkarak ilk önce Gaziantep Üniversitesinde uygulamaya koyduk. Üniversite çatısı altında intörn adı altında öğrencilerimizi son senelerinde iş dünyasıyla buluşturduk. Artık tüm Türiye´de gerçekleştirilen intörn eğitimi olarak , bizimde İş Dünyasıyla Entegrasyon programı adı altında yürüttüğümüz bir çalışma oldu” diye konuştu.
Konukoğlu´nun kısa özgeçmiş ve iş hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin de yapıldığı toplantıya Vali Erdal Ata´nın yanı sıra, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22