Kooperatif ile ‘üretim ve istihdam hedefi´

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), S.S. Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve işletme Kooperatifinin yasal işlemleri tamamlayarak kuruluşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

GÜNCEL 24.09.2020 11:51:40 0
Kooperatif ile ‘üretim ve istihdam hedefi´

İskenderun/SES

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan ve yönetimi Başkan Sibel Çam Ağçuka, Başkan yardımcısı Müge Aydın, üye Selma Sağ´dan oluşan S.S. Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve işletme Kooperatifinin faaliyet alanı ve hedefleriyle ilgili İTSO´dan yapılan bilgilendirmede, “Kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacakları” ifade edildi.
Kooperatife ilişkin İTSO´nun yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi faaliyet programında, atalık tohum, zehirsiz tarım uygulamalarıyla elde edilecek sağlık ürünlerinin yaş olarak veya işlenerek kooperatif kanalıyla satışını yapmak suretiyle kadınların ve ortakların ekonomik fayda görmeleri sağlanacaktır. Proje ile kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri sağlanacaktır. Arsuz tarımına getirisi yüksek ve sağlıklı yeni ürünlerin kazandırılması için çalışmalar yapılacak. Tarımı turizm ile birleştirerek ekolojik köy, sağlık ve gastronomi turizminin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

/resimler/2020-9/24/1920380550221.jpg

Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve işletme Kooperatifi yönetimi, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz´ı da ziyaret ederek çalışma süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu, yerel destekleri değerlendirdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57