Koordinasyon Hatay Valiliğinin

Hatay Valisi Erdal Ata, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin´de hayatın normale dönmesi ve kamu hizmetlerinin organizasyonu konusunda Hatay Valiliğinin görevlendirildiğini belirtti.

GÜNCEL 11.04.2018 10:59:05 0
Koordinasyon Hatay Valiliğinin

Antakya/SES

Vali Ata, Afrin´de ihtiyaçların tespiti ve yapılacaklar konusunda harekete geçtiklerini kaydetti.
Afrin´de ihtiyaçların tespiti ve yapılacaklar konusunda 2 vali yardımcısı ile 4 kaymakam görevlendirildiğini, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının alan çalışması yürüttüklerini bildirdi. Anadolu Ajansı´ndan Salim Taş´la konuşan Vali Ata, “2 vali yardımcısı, 4 kaymakam görevlendirmesi yaptık. Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız da sahadalar. Mevcut durumun ne olduğunu, ihtiyaçların tespiti konusunda çalışmalar yapıyorlar. Bir taraftan da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
Devlet Su İşleri´nin Afrin´deki depolara su vermeye başladığı, şebeke ve hatlardaki arızaların tespit çalışmalarının devam ettiği bilgisini de paylaşan Vali Ata, Kırıkhan, Reyhanlı ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin de ihtiyaçlara yönelik çalışma yürüttüklerini hatırlattı. Vali Ata, “AFAD ve Kızılay ekiplerimiz sürekli orada mağdur insanlara gıda, erzak ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını yapıyorlar. En kısa süre içinde orada hayatın normale dönmesi, 7 yıldan beri bölgede terörün elinde esir düşmüş olan halkın huzurunun sağlanması ve tüm kamu hizmetleri için azami gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Eğitimde yeni döneme hazırlık yürütülüyor
Afrin´deki okulların mevcut durumu ve ihtiyaçlarının tespit çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Vali Ata, “Şu anda bizim yaptığımız çalışmalar daha ziyade 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlangıcında okulların herhangi bir ihtiyacının kalmadan yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır hale getirilmesi yönünde. Öğretmenlerin tespiti, okulların ihtiyaçlarının tamamlanması, kırtasiyedir, donanım malzemeleridir.... Ne tür ihtiyaçlar varsa bunlar yapılarak yerine getirilecek' diye konuştu.

Sağlık alanında çalışmalar sürüyor
Sağlık hizmetlerinin verilmeye başlanmasıyla ilgili Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Ata, şunları kaydetti: “Orada hayatın normale dönmesi için bizim ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Ankara´nın da desteğiyle en kısa süre içinde iyi sonuçlar alacağı kanaatindeyiz. Afrin´de mevcut hastaneler var. Bakımı, onarımı tıbbi araç gereç ve donatım ihtiyaçları karşılanacak. Bir takım hastaneleri teröristler bölgeyi terk ederken tahrip etmişler. Onları hizmet verebilir hale getireceğiz. Diğer taraftan da mobil sağlık araçlarıyla bölge halkına hizmet verilecek.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00