Kore´den Barış Beratı

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi Üyesi Kore Gazisi Salman Sarmış, Mehmet Çolak ve Ali Bodur´a Barış Büyükelçiliği Beratı törenle teslim edildi.

GÜNCEL 19.04.2018 14:21:48 0
Kore´den Barış Beratı

İskenderun/SES

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Sang-Hoon Lee tarafından imzalanarak gönderilen “Barış Büyükelçiliği Beratı” İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ün refakatinde Gazi Salman Sarmış´a teslim edildi. Geçtiğimiz yıllarda vefat eden Mehmet Çolak´ın belgesi Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol tarafından gazi eşi Emine Çolak´a, sağlık sorunları dolayısıyla ikatılamayan Ali Bodur´un belgesi ise 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt tarafından kızı Lütfiye Bodur´a verildi.
Piri Reis Askeri Gazinosu´nda gerçekleşen berat takdim törenine Kaymakam Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Üsteğmen Bilal Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan ve dernek üyesi Gaziler katıldı.

Soytürk: Sönmeyen meşaleler
Barış Büyükelçisi Resmi Bildirisini okuyan Kaymakam Soytürk, törenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´ndan birkaç gün önce gerçekleşmiş olmasını anlamlı bulduğunu belirtti. Kaymakam Soytürk, “Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir. Şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerini de saygıyla selamlıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle, sabır ve metanet ile bu zor günlerin hep birlikte üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Resmi Bildiri´de ne yazıyordu?
Kaymakam Soytürk tarafından okunan ve Salman Sarmış, Mehmet Çolak ile ali Bodur adına gönderilen Barış Büyükelçiliği Beratı bildirisinde, “Kore Savaşı sırasında sizin ve ülkenizin, Kore Cumhuriyeti´nin hürriyeti ve demokrasinin korunmasında göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı, Kore halkı adına, sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum. Özgür ülkemizin devamı için, aziz fedakârlığınızın hatırasını kalbimizde daima muhafaza edeceğiz. Minnet dolu takdirlerimizle, değerli katkılarınızdan dolayı, sizi, Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi dilekleriyle “Barış Büyükelçisi” ilan etmekten onur duyuyor, iki ülke arasındaki saygı ve dostluğun gelecek nesillere örnek olacak şekilde ebediyen devam etmesi umuduyla, size bu Savaşa Katılma Madalyası ile Belgesini sunuyorum” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00