Koreli firmadan 3 bin 43 zeytin fidanı

Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması tarafından Kore´de şehit ve gazi olan 3043 Türk askerlerinin anısına 3 bin 43 fidanı Çerkezköy´den Hatay´a gönderildi.

GÜNCEL 23.10.2020 09:42:43 0
Koreli firmadan 3 bin 43 zeytin fidanı

TIR´la taşınan 3 bin 43 zeytin fidanı Belen Belediyesi Park Bahçe Amirliğine teslim edildi. Fidanları taşıyan araç, Belediye Başkan Vekili Şit Mülayim, Başkan Yardımcısı Abdullah Önder ve Park Bahçe Amiri Kemal Aydın tarafından karşılandı.

Başkan Vekili Şit Mülayim, “İlçemizde iki gün boyunca etkili olan ve çok büyük bir doğa ve yaşam alanında etkili olan orman yangınıyla ilgili Belen Belediyesi olarak yaraları sarmaya başladık. Bizleri en çok sevindiren ve gururlandıran destek mesajlarıyla yaşadığımız acılar bir nebze de olsa hafifletmesi. Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee´nin 'Kore´de akan kan da bizim. Hatay´da yakılan orman da bizim.” İfadeleri bizleri fazlasıyla onurlandırdı. Kardeş devletimiz Güney Kore´nin yaptığı zeytin fidanı bağışını gönülden kutluyorum. İnşallah bu fidanları yanan alanlarımıza ekerek dostluğumuzu bir kez daha pekiştireceğiz” dedi.

Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee de İstanbul´dan yola çıkan TIR´ın ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Türkiye´de bir yatırımcı olarak, Hatay´daki orman yakma ve sabotaj girişimlerinden dolayı, tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Bu saldırı hem hayvanlara hem doğaya hem insanlarımıza yapılmış bir saldırıdır. Saldırının sahiplerini esefle kınıyor, bir daha böyle olaylar ile karşılaşmamak adına, güvenlik güçlerinin gereken adımları atacağına inandığımı bildirmek istiyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin 2018 yılında Suriye´de başlattığı Zeytin Dalı Harekatına atfen bütün kahramanlarının isimlerini künye haline getirdiklerini belirterek, 'Bu künyeler bu fidanlara asılacak ve Kore şehitlerimizin, gazilerimizin isimleri, yaşanan terör eylemlerine inat, bu fidanlar ile büyüyecek. Kore´yi savunan o günkü askerleriniz, Hatay´da yeşerecek ve filizlenecek. Geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ülkelerimizin bağlılığını ortaya koymak ve karınca misali tarafımızı net şekilde ortaya koymak istediğimiz proje ile umarım hem Türk halkı adına hem Kore halkı adına ve kardeşlikleri adına, güzel bir eylem olmuş olur.”


Anahtar Kelimeler: Koreli firmadan zeytin fidanı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00