Körfezde balık yok

Körfez balıkçıları şimdilik umduğunu bulamadı... Kahraman: Bin 500 metre ağ serdim, 8 tane balık tuttum

6.10.2017 10:24:32 0
Körfezde balık yok

Burak Milli/İskenderun
İskenderun Körfezi ve Türkiye karasularında av yasağı 15 Eylül´de sona erince, balıkçılar da teknelerle avlanmaya başladı. Havaların serinlemeye başlaması ve balık sezonunun açılmasıyla, balık fiyatlarında beklenenin aksine düşme olmadı.

Av yasağının kalkmasıyla 15 Eylül´de açtıkları yeni sezona  ´vira bismillah´ diyerek, umutla denize açılan balıkçılar, İskenderun Körfezi´nde umdukları balığı bulamayınca, sezona sıkıntılı başladı.
İskenderun Körfezinde balıkçılık yapan ve geçimini denizden kazanan balıkçılar, her geçen yıl balık oranı ve miktarınnın azaldığını ve neredeyse sektörü bitirecek dereceye gelen bu durumun tedirginliğini yaşadıklarını söyledi.

1.500 metrelik ağla 8 balık yakaladı
Körfez´de avlanan balıkçılardan Kenan Kahraman, İskenderun Balıkçı Barınağında yaptığı açıklamada, sabah saat 04.00´da, balık tutmak için teknesiyle İskenderun Körfezi´ne açıldığını, ancak saatlerce kalmasına rağmen balık hasadı yapamadığını ifada etti.
Önceden hazırladığı bin 500 metrelik ağı denize serdiğini anlatan balıkçı Kahraman, bu süreçte sadece 8 tane ufak balık tutabildiğini belirtti.
Tuttuğu balıkların toplam değerinin 25 lira olduğunu anlatıp, bunun da yakıt masrafını dahi karşılamadığını ifade eden balıkçı Kahraman, yöredeki bütün balıkçıların mağdur olduğunu savundu.

´Balık fiyatları artacak´
İskenderun´da avlanan balıkçı Orhan Onaylı da bu sene Körfez´de yeterli balık olmadığını söyledi. Geçen seneye oranla bu yıl neredeyse hiç balık yakalayamadıklarını anlatan Onaylı, yeni sezonun çok kötü başladığını belirtti.

´Her ayın bir balığı var´
Her ayın bir balığı olduğunu anlatan Onaylı, şunları söyledi: 'Geçtiğimiz ay beklentilerimizin çok altında oldu. Her ayın bir balığı olduğu için umutla diğer aylarda çıkacak balıkarı bekliyoruz. Bunun etkenin de iklimden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Şuan balık olmadığı için herkes ekonomik sıkıntıya girecek. Balık çıkmayınca fiyatlarda yükselecek. Şuan burada değil sadece Karadeniz´de de balık yok.'

´Balık çıkmayınca fiyatlar yükseliyor´
İskenderun Balık Semt Pazarı esnaflarından balıkçı Naci Tosun ise şuan için denizden balık çıkmadığını yineledi.
Balık fiyatlarının şuan için tezgahlarda yüksek olduğunu anlatan Tosun, 'Balık çıkmadığı için fiyatlar yüksek. İri barbunya var kilosu 25 lira, ufağı var 20 liradan satılıyor. Çupra 25 lira, levrek fiyatı şuan 30 liradan gidiyor. Vatandaşın yiyeceği balık şuan için var' şeklinde konuştu.
Bu yılki sezonu henüz 20 gün önce açsalar da, döneme kötü başlangıç yaptıklarını, sezondan neredeyse umutlarını yitirdiklerini anlatan balıkçılar, umutlarını gelecek aylara ve yeni sezonlara sakladı.


Anahtar Kelimeler: Körfezde balık

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00